Boşanma maratonu başlamadan
Dava açmadan önce temkinli olmak açısından birkaç sorum olacak.
Eşimle 2004 yılında evlendik.şiddetli geçimsizlik dolayısıyla dava açmak istiyorum.Bayan tarafıyım,çalışıyorum ve çocuğum yok.
-evlenmeden önce babamın açtığı bir işyerim var.babamın açtığını belgelersem eşim buradan hak alabilir mi?
-işimden kazancım devletin banka hesabıma yatırdığı miktarla sınırlıdır,geleceğe dönük hesabıma tedbir konulabilir mi?
-evlenmeden 3 gün önce peşinatını verdiğim ve babamla ortak ödediğimiz bir aracım var(belgeli)bundan hak talep edebilir mi?ayrıca araç işyerime ait görünmekte...
-eşimin silahı var,bana ya da aileme zarar vermesinden endişeliyim,savcılığa mı başvurmalıyım?
-herşeyden öte dava açınca mahkemeye katılmaz,celbi teslim almaz ve süreci uzatmaya çalışırsa-ki bununla tehdit ediliyorum-ne yapmalıyım.
teşekkür ederim
Re: boşanma maratonu başlamadan
Alıntı:
imdatege rumuzlu üyeden alıntı
Dava açmadan önce temkinli olmak açısından birkaç sorum olacak.
Eşimle 2004 yılında evlendik.şiddetli geçimsizlik dolayısıyla dava açmak istiyorum.Bayan tarafıyım,çalışıyorum ve çocuğum yok.
-evlenmeden önce babamın açtığı bir işyerim var.babamın açtığını belgelersem eşim buradan hak alabilir mi?
-işimden kazancım devletin banka hesabıma yatırdığı miktarla sınırlıdır,geleceğe dönük hesabıma tedbir konulabilir mi?
-evlenmeden 3 gün önce peşinatını verdiğim ve babamla ortak ödediğimiz bir aracım var(belgeli)bundan hak talep edebilir mi?ayrıca araç işyerime ait görünmekte...
-eşimin silahı var,bana ya da aileme zarar vermesinden endişeliyim,savcılığa mı başvurmalıyım?
-herşeyden öte dava açınca mahkemeye katılmaz,celbi teslim almaz ve süreci uzatmaya çalışırsa-ki bununla tehdit ediliyorum-ne yapmalıyım.
teşekkür ederim
Mal rejiminin tasfiyesi sırasında 2002 yılından sonra evlilik birliği içinde alınmış "edinilmiş mallar" paylaşıma tabidir, şahsi mallar paylaşıma tabi değildir.
Eşiniz arabanın ve dükkanın edinilmiş mal olduğunu iddia edecek, siz de babanızdan yapılan yardımla yaptığınızı kanıtlayıp bunu çürüteceksiniz.
Dükkandan kazandığınız para, veya maaşınızdan kaynaklanan birikiminiz edinilmiş maldır. Aynı şey eşiniz için de geçerlidir.
Eğer herhangi bir tehditle karşı karşıyaysanız savcılığa başvurun.
Tebligat eşinizin adresine, adreste bulunamazsa muhtarda kaydı varsa muhtara yapılır. Tebligat yapıldıktan sonra mahkemeye gelmezse sizin iddialarınıza cevap verme hakkı olmaz. Boşanma kararı yokluğunda verilir.
Boşanabilmek için onun boşanmaya neden olacak kusurunu ispatlamanız gerekir.
vakit ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim.
-ispat derken,sadece hakaret ve tehditlerini anlattığım ailem ve en yakın arkadaşım biliyor durumu,başkalarının yanında normal davranıyor bana...bu anlattıklarım delil olur mu ya da delil olarak ne toplamalıyım?
-eşim bir önceki kavgamızda boş kağıda imza atarak beni eve dönmeye ikna etmişti.attığı imzada"söz bir daha seni üzersem hiç zora koşmadan boşanırız,bak boş kağıda imza atayım istersen"demişti.bu kağıdın bana faydası olur mu?
-bir de bu konuda en isim yapmış avukat mı yoksa en yakın avukat arkadaşım mı benim için en iyi avukat olur?
sağolun
1. Tanıklar bizzat gördükleri olaylar hakkında şahitlik yapmalıdırlar. Başkalarından duydukları olaylar hakkında söylediklerinin bir faydası olmaz.
Sizin mahkemeye anlatmanızla, ailenize anlattıklarınızı ailenizden bir bireyin mahkemeye anlatması arasında bir fark olmayacağı aşikar.
2. Bu da eşiniz tarafından kolaylıkla yalanlanacak bir iddiadır. Hatta baskı altında imza attırıldığını iddia ederse aleyhinize bile olabilir.
3. Dosyanızla ilgilenecek her avukat sizin için uygundur. Ama çoğu avukat müvekkillerine böyle detaylı bilgi vermez ve işlerine karışılmasından hoşlanmaz.
Sizin uygun göreceğiniz tanık veya kanıt yukarıdaki örneklerde olduğu gibi avukat tarafından kullanılmayabilir. Hangi avukatla anlaşırsanız anlaşın, olayları etraflıca ve doğru bir şekilde anlatın ve ardından ona güvenin.
Avukatını beğenmeyip kendi aklına göre davranan pek çok kişi mahkemede zararlı çıkmıştır.