İcra ve haciz süreci, Kredi borcu
Merhaba,
X bankasından almış olduğum ihtiyaç kredisinin 2 aydır taksidini yatıramadım eve bankanın yolladığı ihtarname geldi,Bundan sonraki süreç hakkında bilgi almak istiyorum.İcraya giderse izlemem gereken yol nedir?
Teşekkür ederim,
Saygılar.
Re: İcra ve haciz süreci, Kredi borcu
İhtarnamede yazanlar olacaktır.
Bankadan kaçmak yerine bankayı arayıp uzlaşmaya çalışın.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
İlgili yazıda sadece bankamıza ödemenizi yapmanız kara listeye gireceği gibi bilgiler yazıyor,Bunun dışında yazan farklı bir bilgi yok.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
aynen uzlaşma iyi olur.
Alıntı:
ibrahimayk rumuzlu üyeden alıntı
aynen uzlaşma iyi olur.
Arkadaşlar;
Bankadan tarafıma ulaşmadılar yani bir görüşme yada kaçma gibi bir durum yok.Ben sadece borcun ödenmediği kaçıncı aydan itibaren icraya gidiceğini,icraya gittiğindeki süreci öğrenmek istiyorum.
Alıntı:
bagımsız rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar;
Bankadan tarafıma ulaşmadılar yani bir görüşme yada kaçma gibi bir durum yok.Ben sadece borcun ödenmediği kaçıncı aydan itibaren icraya gidiceğini,icraya gittiğindeki süreci öğrenmek istiyorum.
niçin icrayı bekliyor sunuz? bir sürü faiz , avukat ücreti ve masraf ödemke için mi? avukat olarak bizim için farketmez.
uzlaşırsanız faizde indirim olabilir. ama ben ödemeyeceğim diyorsanız o zaman banka ne zaman isterse icraya verir. takdir bankanın.
Alıntı:
Arkadaşlar;
Alacaklı dilediği zaman haciz yapabilir. Bu yüzden bankaya sorun diyorum.
Size ulaşmayan bir tebligat muhtarlığa yapılmış olabilir.
Alıntı:
ibrahimayk rumuzlu üyeden alıntı
niçin icrayı bekliyor sunuz? bir sürü faiz , avukat ücreti ve masraf ödemke için mi? avukat olarak bizim için farketmez.
uzlaşırsanız faizde indirim olabilir. ama ben ödemeyeceğim diyorsanız o zaman banka ne zaman isterse icraya verir. takdir bankanın.
Komik bir sual olmuş,Ödeyemediğim için ben süreci öğrenmek istedim,
Teşekkürler.
Sorumla tam anlamı ile cevap verilebilmesi için tekrardan belirtmek istiyorum,
Tüketici kredisinde ikinci taksidi yatıramadım,Anladığım kadarı ile icraya ne zaman verileceğpi bankanın insiyatifinde,İcraya gittiği andan itibaren devamındaki süreç hakkında bilgi alabilirmiyim?
Teşekkürler
Alıntı:
Sorumla tam anlamı ile cevap verilebilmesi için tekrardan belirtmek istiyorum,
Tüketici kredisinde ikinci taksidi yatıramadım,Anladığım kadarı ile icraya ne zaman verileceğpi bankanın insiyatifinde,İcraya gittiği andan itibaren devamındaki süreç hakkında bilgi alabilirmiyim?
Teşekkürler
Sözleşmenizde ne yazıyor bilmiyorum ama diğer taksitlerin de muaccel olduğuna dair bir hüküm varsa kalan borcun tamamını faiziyle birlikte isteyebilirler.
İcra ve avukatlık masrafları eklenir. İcra tebligatını aldıktan sonra 30 gün içinde ödemezseniz ardından diledikleri zaman hacze gelebilirler.
Veya hacze gelmeyip borcunuzun faiziyle artmasını da bekleyebilirler.