Web sitemi kapatmak istiyorlar
Merhabalar,
Benim blog yazılarımdan oluşan bir web sitem var.
Sitemdeki bir yazı nedeniyle bir şirket, web sitemi kapatmak istiyor.
Hosting aldığım kuruma noterden ihbarname göndermişler ve site kapatılmazsa mahkemeye gideceklerini belirtmişler.
Bu kapatma davasına ben de çağrılıyor muyum?
Yoksa söz konusu şirket davayı açıp kapatma talebinde bulunuyor ve kararı hakim mi veriyor?
Bu topic'teki bazı mesajları okuyunca ekleme yapma gereği duydum.
Blog sayfamda MP3 veya film gibi telif haklarıyla korunan bir içeriği barındırmıyor veya barındıran sitelere link vermiyorum.
Benim yaşadığım sorunu anlatmak şöyle mümkün: Bir şirketin işini bence doğru düzgün yapmadığını yazdım. Şirket yöneticileri bu fikrime karşı çıkıyorlar. Bir de yazıma eklenen bir yorumu da uygun bulmuyorlar.
Yukarıdaki soruyu sormamın nedeni eğer sözünü ettiğim şirket mahkemeye giderse kendimi savunma şansımın olup olmayacağı...
Re: Web sitemi kapatmak istiyorlar....
Mahkeme adaletin sağlandığı kurumdur.
tabiki her insanın mahkemede kendisini savunma hakkı vardır
kendinize bir avukat tutarak / yada bir bilişim avukatına danışarak daha iyi bilgi alabilirsiniz.
Cevap: Re: Web sitemi kapatmak istiyorlar....
İlk olarak şirketin işini doğru düzgün yapmadığı konusunda neler yazdığınız önemli.. Hakaret, marka değerini düşürücü, ticari saygınlığını azaltıcı vb şeyler yazdınız mı??? Sonuç olarak yazıyı siteden kaldırmanızın yeterli olacağı görüşündeyim, sitenin kökten kapatılması çok ağır bir ceza olur... Sevgiler....
Cevap: Re: Web sitemi kapatmak istiyorlar....
sanırım bu sorun yasanalı 2 sene olmus, eger arkadas bu sorunu çözdüyse bizede bilgi verirse sevinirim.. çünkü benzer durumla karşı karşıyayım.. ne yapacagımı bilmiyorum..gerçi mahkeme içeriğin kaldırılması talebini reddetmiş.. sebebi içerik kaldırılsın diye ulasıldıktan sonra içeriğin kaldırılıp kaldırılmıadıgı noter aracılıgı ile tespit ettirilmesi gerekiyormus.. şimdi sacılıgın sorusturması devam ediyor ve büyük bir ihtimalle dava da acılacak.. bu konuda bilgisi oln varsa paylaşımda bulunursa sevinirim.. ilgili konu linki https://www.hukuki.net/showthread.php...e-suç-duyurusu
şimdiden cok tesekkurler..