Emekli olabilmem için gerekli gün sayısı
Merhabalar,
19.09.1974 tarihinde SSK'lı olarak işe başladım. 28.08.1987 yılına kadar SSK'lı olarak çalıştım. Toplam SSK ödeme gün sayım; 2362 gün'dür. 18.09.2002 tarihinden itibaren Bağ-kur'a geçtim. Bağ-kur'da toplam 5 yıl, 7 ay ödemem (2010 gün). var. Askerliğimi 600 gün olarak borçlanıp Bağ-kur'a ödedim. Ne zaman emekli olabirim? :(
Yardımlarınız için teşekkürler...
Re: Emekli olabilmem için gerekli gün sayısı
Doğum tarihini de; gün,ay ve yıl olarak belirtseniz,cevap kolay olurdu...
İyi günler....
01.01.1956 doğumluyum yeterlimi acaba?
teşekkürler
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
Doğum tarihini de; gün,ay ve yıl olarak belirtseniz,cevap kolay olurdu...
İyi günler....
01.01.1956 doğumluyum
:)
iyi günler...
cevabınızı bekliyorum.. teşekkürler...
Şu anda Bağkurda olduğunuz için Bağkur şartlarına bakmamız gerekmekte,
Yaşlılık aylığı için 25 yıl tam prim (9000) ödeme mecburiyeti var.Sizinki toplam 4972 gün.Geriye 4028 gün kalıyor.11 yıl filan..Bu çok geç..
İkinci yol:Kısmi yaşlılık aylığı.
1.10.1999 tarihi itibariyle 15 yılı doldurmuş olmakla beraber 55 yaşını doldurmadığınızdan ve 55 yaşını doldurmanıza o tarih itibariyle(1.1.1956+55=1.1.2012) 2012-1999=yaklaşık 13 yıl kaldığından,siz "10 tam yıldan fazla süre içinde yerine getiren,kadınlara 56,erkeklere 58 yaşını doldurmaları halinde" hükmüne giriyorsunuz.Bu hükme göre kısmi yaşlılık aylığına 2.1.2014 tarihinde hak kazanırsınız.
Sizin SSK süreniz isteğe bağlı SSKlı olmanız hakkını size veriyor.Eğer 3-4 yıl önce isteğe bağlı SSKlı olsaydınız,bir ay sonra emekli olacaktınız.5000 günü doldurunca.
Bu durumda BAĞKURda kalırsanız en yakın emekliliğinize 6 yıl var.Ben olsaydım hemen BAĞKURdan çıkar,isteğe bağlı SSK lı olurdum ve 3,5 yıl ödemeden sonra SSK dan normal emekli olurdum.(5000 günü geçeceğiniz için normal emekli).
Son 7 yılın yarısını SSKlı olarak tamamlamazsan SSK şartlarından emekli olamazsın.Böyle olunca Yaş şartı ve yıl şartı zaten sizi tutmuyor.Gün sayısı zaten yetecek,fazlasıyla.Hem de 41 ay fazlalıkla.Keşke önceden SSKlı olsaydın..
İyi günler.....
yardımlarınız için teşekkürler...
İYİ GÜNLER...
Re: Emekli olunabilmesi için gerekli gün sayısı
babamın 2138 prim ödeme günü var kaç günü doldurması gerekiyor isteğe bağlı sigorta ödüyoruz. cevap veriseniz sevinirim.
Doğum tarihi ve sigorta başlangıcı gün,ay ve yıl olarak bilinecek.Askerlik borçlanması gerekirse askerlik süresi de bilinecek ki;hesap yapılabilsin.
İyi günler...
Sayın Sakar sizden ricam bana yardımcı olurmusunuz nisan 1961 doğum ssk başlangıc 05/09/1980 6 gün ikinci ssk 10/01/1985 3898 gün. Bağkur başlangıç 30/04/2001 06/04/2004 de kadar bağkura ödeme yaptım sonrası ödemeleri yapamadım işler de bozulunca öle kalakaldı karşılıksız çekler ceza hepsi üst üste benim iki ssk numaram var emeklilik için ne yapabilirim bir akıl fikir verebilirseniz çok sevinirim Teşekkürler