Müteahhit kapalı otoparkı satmış
Sevgili arkadaşlar;
Oturduğum sitede toplam 107 daire; buna karşılık toplam 150 adet kapalı otopark var.Müteahhit, 43 daire sahibine yaptığı sözleşme ile 2.otoparkı satmış. Ancak kimsenin tapusunda otoparklar eklenti olarak işli değil.Benim öğrenmek istediğim bir dava açarsam %100 haklımıyım yoksa müteahhit kendini haklı kılacak benim bilemediğim bir işlem yapmış olabilirmi.Mesela tapuya verdiği kendi oluşturduğu yönetim planı vb.gibi.
saygılarımla.
Okan Akmil
Re: Müteahhit kapalı otoparkı satmış.
Alıntı:
okanakmil rumuzlu üyeden alıntı
müteahhit kendini haklı kılacak benim bilemediğim bir işlem yapmış olabilir
mi.Mesela tapuya verdiği kendi oluşturduğu yönetim planı vb.gibi.
Olabilir, yönetim planına bakın.
Alıntı:
okanakmil rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili arkadaşlar;
Oturduğum sitede toplam 107 daire; buna karşılık toplam 150 adet kapalı otopark var.Müteahhit, 43 daire sahibine yaptığı sözleşme ile 2.otoparkı satmış. Ancak kimsenin tapusunda otoparklar eklenti olarak işli değil.Benim öğrenmek istediğim bir dava açarsam %100 haklımıyım yoksa müteahhit kendini haklı kılacak benim bilemediğim bir işlem yapmış olabilirmi.Mesela tapuya verdiği kendi oluşturduğu yönetim planı vb.gibi.
saygılarımla.
Okan Akmil
bence mimari projeye bakmalısınız.orada otoparka ayrılan yerler bellidir. eğer öyleyse otopark olarak ayrılan yeri satılamaz.ayrıca 107 daire için 150 otoparkda yapılamaz.bunun belli yeri otopark bazı yerleride yeşil alan vede kalan kısım büyük bir ihtimalle üzerine geçirmiştir.mülkiyeti kendisindeyse elbette satabilir ki kanatım odur ki üzerine geçirmiştir.sorun arsa sahibi ile müteahhid arasındadır gibi geliyor.çünkü kat karşılığı da anlaşmış olabilir mi acaba diye düşündüm
benim oturduğum binanın planına projesine baktım
birde eski plan projeye bak tarihlerde önemli
kanıtlayabilirsen geri alırsın
sığınağı ve depoyu dükkana katmış
belediyeye dilekce verdim
3 gün içinde gelip duvarları yıkıp binamıza kattılar
dükkandan depoya girişide mal sahibi mecburi kapattı.
20 daire üstü otopark ve sığınak olması şarttır.
bu sizin hakkınız ne olursa olsun mücadeleyle geri alırsınız
yönetici olmanız şart değildir.
bilginize
Eğer sizin satın alma sözleşmenizde otopark sayısı belirtilmemişse haklı olabilirsiniz. Çünki sizi yanıltarak satış yapılmış demektir. ancak sizin sözleşmenizde bir otopark alacağınız yazılı ise bunu baştan kabul etmiş ve ona göre ödeme yapmışsınız demektir. Eğer arsa sahibi ile müteahhit aynı kişi ise, bu durumda hukuken haksız olmanızın yanında, hukuken birrşey tutturabilseniz bile yaptığınız şey müteahhitin otoparkları tapulara işlemeyi ihmal etmesinden faydalanarak kendinize komşularınızın hakkından çıkar sağlamaya çalışmaktır ki bu en başta komşuluk hukukuna sığmaz. Ömür boyu yüz yüze bakacağınız insanların hakkına göz koymak akla yatkın görünmüyor. Ayrıca verdiğiniz rakamlara göre kazansanız bile her daire 1.45 otopark hakkına kavuşabilir. Ayrıca müteahhit de size dava açıp bu 0.45 otoparkın parasını talep edebilir.
Benim görüşüm eğer sözleşmenizde tek otoparkınız olduğu yazmıyorsa dava edin ve hakkınızı arayın, ama tek otoparkınız olduğu yazıyor ise paranızı ve vaktinizi boşa harcamayın ve boşu boşuna komşularınızın içinde fırsatçı ve hak yiyen birisi konumuna düşmeyin.