Hakaret ve tehdit davası açıldı.
kız arkadaşım kendisini msn ve net üzerinden tehdit eden kişiyi bulmak ve ceza almasını sağlamak için dava açmaya hazırlanıyor.veriler toparlandı.tehdit edilen ve resimleri dağıtılanlardan biri de benim.tehdit mesajlarında benim de ismim geçiyor.acaba dava açıldığı zaman ifade vermem gerekirmi.yada bana başvurulurmu?
Re: hakaret ve tehdit davası açıldı.
yani kız arkadaşın bu konuyu biliyor ve senin adınıda tutanaklarda söylüyorsa mutlaka karakola veya savcılık - mahkemeye çağırılır ve konu ile ilgili ifade verirsin.
hayır adımı kullanmamış.ama tehdit ve hakaret içerikli mesajlarda benden bahsediliyor.sanırım gidip ifade vermem gerekir.
iyi de msnden öyle herhangi bir yazışmayı gidip kanıt diye veremezsin ki. loglar lazım. smn serverında da tutulmaz bunlar bence. resim olayını bilemem ama yani şantaj olarak kullanılıyorsa ispat edilirse eğer karşı taraf suçludur yoksa hiç bir şey yapılamaz.
Alıntı:
kerem8282 rumuzlu üyeden alıntı
iyi de msnden öyle herhangi bir yazışmayı gidip kanıt diye veremezsin ki. loglar lazım. smn serverında da tutulmaz bunlar bence. resim olayını bilemem ama yani şantaj olarak kullanılıyorsa ispat edilirse eğer karşı taraf suçludur yoksa hiç bir şey yapılamaz.
mailler kanıt olarak avukata verildi.döküman olarak ve ip adresleri alındı.ip adresinden bulmaya çalışacaklar sanırım.resimlerimizi bilgisayarımızdan çalıp kullanmışlar.
Re: Hakaret ve tehdit davası açıldı.
Alıntı:
mozarella rumuzlu üyeden alıntı
kız arkadaşım kendisini msn ve net üzerinden tehdit eden kişiyi bulmak ve ceza almasını sağlamak için dava açmaya hazırlanıyor.veriler toparlandı.tehdit edilen ve resimleri dağıtılanlardan biri de benim.tehdit mesajlarında benim de ismim geçiyor.acaba dava açıldığı zaman ifade vermem gerekirmi.yada bana başvurulurmu?
msn kayıtları delil olmaz en fazla delil başlangıcı olabilir ama karşı taraf itiraz edebilir. msn kayıt LOG ları yazmak, sahte oluşturmak çok kolaydır,o kişi de mahkemede bana msn de bunları yazdı diyebilir,sonuçta msn kaydı değimiz bir XML dosya herhangi bir web editörü ile bunları editlemek(düzenlemek) çok çok kolaydır
bu kayıtlarda microsoft ta tutulmaz o yüzden ne yazıkki insanların msn üzerinden ettiği tehditlerle dava sonuçlanmaz
ayrıca karşılıklı konuşurken aldığınız ekran görüntü kopyasıda sonuç olarak fotoşop da düzenlemek çok kolaydır
oda delil olarak geçerli olmayabilir
ama mail ler delil olarak kabul edilir
her mail in nerden çıktığı hangi server ları geçerek size ulaştığı tespit edilir sonuç olarak o mailler ilk olarak hangi İP den yollandığı tespit edilir
ama gene burdada çözümsüzlüğe gidebilecek bir kısım var, mail adresi misal bir internet kafe de açılmışsa ve sürekli internet kafeden yollanmışsa bu tehditler
savcılığın ulaşacağı son durak bu kafe olurki ordanda kim tarafından yollandığı asla tespit edilemez, bu yüzden dava bu kısımdada tıkanabilir
konudan çok biraz genel bir bilgi oldu ama kusura bakmayın :)