YHS (Yardımcı hizmetler sınıfı) Satın alma üyesi olabilirmi?
Merhabalar, Öncelikle bu platforda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.
Kamuda YHS teknisyen yardımcısı olarak çalışıyorum, ve lise mezunuyum geçen sene ise yüksek okulu bitirdim (elektronik bölümü) ama diplamamı kurumuma vermedim (özelleşen bir kurumdan geldiğim için vermedim) bulunduğum kurumda yapılacak ihaleye beni yedek üye olarak tarafıma beyan edilmeden seçmişler (sanırım yarın beyan edecekler).
benden önce ünivesite mezunu çalışan personel var, acaba o varken benim bu göreve getirilmem yada yhs olan birisinin ki (teknik personelim) evraktı, ihaleydi, büro v.s işlerden hiç anlamayan birisiyim, sizce benim bu görevi yapmam, yada yaptırılması ne derece yasal ?
Lütfen bu konuda yardımlarınızı bekliyorum bir çıkış yolu bulabilirmiyim.
bunun öncesinde ise muayene komisyonuna yazmışlardı, ben bu konuları bilmediğimden dolayı herşeyi ayrıntısına kadar inceleyip, kontrolerimi titizlikle yaptığımdan dolayı olacaktırki bu göreve kaydırdılar.
Not: kurumda eksik personel yok memur, daktilograf, diyetisten doktor, sosyal uzmanlar, yhs .....
Re: YHS (Yardımcı hizmetler sınıfı) Satın alma üyesi olabilirmi?
Sayın Kenanhan, siz asil değil, yedek üye olarak belirlenmişsiniz. Asil üyenizin olmadığı durumlarda onun yerine komisyon üyeliği yapacaksınız. Kaldı ki asil üye olarakta seçilebilirdiniz. İhale yetkilisi tarafından görevlendirildiyseniz görev almak zorundasınız. Ancak bunu size tebliğ etmeleri gerekiyor. 4734 sayılı Kamu İhale Kanununda "biri başkan olmak üzere, ikisinin ihale konusu işin uzmanı olması şartıyla, ilgili idare personelinden en az dört kişinin ve muhasebe veya malî işlerden sorumlu bir personelin katılımıyla kurulacak en az beş ve tek sayıda kişiden oluşan ihale komisyonunu, yedek üyeler de dahil olmak üzere görevlendirir." ifadesine yer verilmiştir. Siz o idarenin personeli olduğunuza göre İhale yetkiliniz tarafından görevlendirilebilirsiniz.
Sayın elpida ilginiz için teşekürler, peki bana kaç gün önceden tebliğ edilmeli yani ben tutupta haftaya ihalenin olacağı gün;
-hadi ihale var, asıl üyelerden gelmeyen oldu yedek olarak sen vazife alacaksın.
Dendiğinde, bende normal olarak bana tebliğ etmediniz diyeceğim, olasılık hemen bir tebliğ hazırlayıp gelecekler.
1-Yani tebliğ edilme süreci ihaleden önce belirli bir zaman dilimi içerisinde mi olmalı ? yasal bir süreç var mı tebliğ için!
Hadi ihaleye giriyorsun diyerekten bana bu görevi yıkmaları doğrumu olur ?
2- Bu görevi yapmak istmiyorum dediğimde sonuçları benim için ne olur?
Bilmediğim bir konuda yüksek rakamların olduğu bir ihalede yetki almak istemiyorum.
Tekrar teşekürlerimi sunuyorum
Sayın Kenanhan. İhale komisyon üyeleri (asil ve yedek) ihale onayı alındıktan sonra ihale ilanının yayınlanmasını takip eden 3 gün içinde belirlenmiş olmalıdır. Zira 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 6. maddesi gereği ilan yayınlandıktan sonra en geç 3 gün içinde gerekli incelemeyi yapmak üzere komisyon üyelerine ihale dökümanının birer örneğinin verilmesi gerekmektedir. İhale edilen işin yaklaşık maliyet tutarına göre ilan süreleri 7,14,21 veya 40 gün olabilmektedir. Eğer sizin yedeği olduğunuz asil üye o gün herhangi bir nedenle ihaleye gelemezse (hastalık,vs) onun yerine aynı gün siz ihaleye girersiniz. Bu görevi yapmak istemiyorum derseniz görevden kaçınmaya girebilir, tam bir bilgim yok bu konuda. 4734 sayılı Kanunda ihale komisyonunun görevlerinden bahsedilmektedir. Bir göz geçirirseniz o kadar da korkulacak bir şey olmadığını görürsünüz.
Sizin de belirtiğiniz şekilde '4734 sayılı Kamu İhale Kanununda' yazanlar aynı acaba bir tutar yol bulabilirmiyim bu görevi yapmamak adına?
Teşekürler, bu konu hakkında bişeyler eklemek isteyenlere açığım. Lütfen sizlerde fikirlerinizi beyan ediniz.
Alıntı:
Kenanhan rumuzlu üyeden alıntı
Sizin de belirtiğiniz şekilde '4734 sayılı Kamu İhale Kanununda' yazanlar aynı acaba bir tutar yol bulabilirmiyim bu görevi yapmamak adına?
Teşekürler, bu konu hakkında bişeyler eklemek isteyenlere açığım. Lütfen sizlerde fikirlerinizi beyan ediniz.
Bulamazsınız. İhaleci müdür yan taraftaki odamda.Üstelik 25 yıllık tecrübesi var.Ben de daha önce kurumumuzdan hukuki görüş istendiği için bu konuya bakmıştım. Batya vaktimi aldı. Bu ihale yetkilisi Belediye Başkanından bile daha yetkili. Müdürler ihale yetkilisi oluyor. son düzenlemeye göre. ihale yetkilisi siz üye yaptı. belediye başkanı ya da il özel idaresine vali buna karşı duramaz. kanunen tabi .
TEk yolu var o ihale işini yapamayacak nitelikte olduğunuzu ispat etmek. Bu da sizn memurluğunuzu riske sokar. Gözden düşersiniz. Bizim belediyede kimse karşı koyamadı. Hukuk İşleri Müdürü üye. O bile .
Sayın ibrahimayk ilginiz için teşekkürler. Anlaşılan bu görevi yapma zorunluluğumuz kesin ve kati.
Alıntı:
Kenanhan rumuzlu üyeden alıntı
Sayın ibrahimayk ilginiz için teşekkürler. Anlaşılan bu görevi yapma zorunluluğumuz kesin ve kati.
aynen öyle yanımda Hukuk İşleri Müdürü var şu an. teyit ediyor o da