Re: Kadının tedbir nafakası
eklemeyi unuttum çocuğumuz yok üzerime kayıtlı bi mal yok üstelik mahkeme öncesi işsiz kalabilirim.
Alıntı:
ibrahim59100 rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar eşimle 11 ay evli kaldım. evliliğim süresince alkol kumar şiddet yada aldatmak gibi kötü alışkanlıklarım olmadı. bir gün işten eve geldiğimde değeri 5500 ytl yi bulan ziynet eşyalarımın ve evdeki diğer eşyaların eşim ve ailesi tarafından kaçırıldığını gördüm. ayrılık sebebimiz annesinin üzerime attığı iftiralar. şimdi bana boşanma davası açtılar ve tazminat istiyorlar.
Nikahta takılan ziynet kadına aittir.
Eğer sizin kusurunuz yoksa ve karınızın boşanmaya neden olacak kusurunu ispatlayabiliyorsanız siz de dava açın ve tazminat isteyin.
Alıntı:
ben istemediğim takdirde bu şartlarda hakimin beni boşamayacağını biliyorum.
Yanlış. Karşı taraf sizin boşanmaya neden olacak kusurunuzu ispatlayamazsa boşanma kararı çıkmaz.
Alıntı:
size sorum şu dava süresince benden tedbir nafakası alabilirler mi. eşim çalışmıyor. cevaplarınıza şimdiden teşekkür ederim.
Eşinizin geliri yoksa ve mahkemeden talep ederse alabilir.
Alıntı:
eklemeyi unuttum çocuğumuz yok üzerime kayıtlı bi mal yok üstelik mahkeme öncesi işsiz kalabilirim.
İşten çıkmanızın üzerinize mal olmamasının bir faydası olmaz.
Sigortasız görünerek nafakadan kaçamazsınız.
Sayın ibrahim 59100,
Sorunuzu bir çok başlık altında sormanız site kurallarına aykırılık teşkil etmektedir. Konu bütünlüğünün korunabilmesi için, lütfen farklı başlıklar açmayınız tek bir başlıktan devam ediniz.