Cum.savciliğinca Yürütülen Hazirlik Soruşturmasi
Cum.Savcılığınca yürütülen hazırlık soruşturmasında,Savcı takipsizlik kararı verirse.Bu ne anlama gelir. Bu karar tarafların adreslerine tebliğ edilirmi.Şikayetci bunu tekrar dava konusu edebilirmi.Şikayet edilen şikayetciye dava acabilirmi ve takipsizlik kararından sonra dava açmanın belli bir süresi varmıdır.Sayın arkadaşlar yanıtlarınıza şimdiden teşekkür ederim.saygılarımla..
Re: Cum.savciliğinca Yürütülen Hazirlik Soruşturmasi
Cumhuriyet Savcılığına yaptığım suç duyurusuna,"Takipsizlik" kararı verildi.Bu karar bana iletildi ve kararın sonunda;"Bu karara karşı filan mahkemede dava açabilirsiniz" diyordu..
İyi günler...
Alıntı:
balkes rumuzlu üyeden alıntı
Cum.Savcılığınca yürütülen hazırlık soruşturmasında,Savcı takipsizlik kararı verirse.Bu ne anlama gelir. Bu karar tarafların adreslerine tebliğ edilirmi.Şikayetci bunu tekrar dava konusu edebilirmi.Şikayet edilen şikayetciye dava acabilirmi ve takipsizlik kararından sonra dava açmanın belli bir süresi varmıdır.Sayın arkadaşlar yanıtlarınıza şimdiden teşekkür ederim.saygılarımla..
Bunların cevabı her yerde var. Defalarca burada da verildi.
Takipsizlik kararına karşı şikayetçi en yakın ağır ceza mahkemesine hitaben dilekçe ile 15 günde itiraz edebilir.Ben hiç sonuç alamadım.Yani kararın değimesi çok zor.
HUKUKCU ARKADAŞLAR; Lütfen yukarıda sorduğum soruları cevaplarsanız sevinirim.Saygılar..
Alıntı:
ibrahimayk rumuzlu üyeden alıntı
Bunların cevabı her yerde var. Defalarca burada da verildi.
Takipsizlik kararına karşı şikayetçi en yakın ağır ceza mahkemesine hitaben dilekçe ile 15 günde itiraz edebilir.Ben hiç sonuç alamadım.Yani kararın değimesi çok zor.
Cevabınıza teşekkür ederim.Sorularımın yanıtlarını aradım malesef bulamadım.Siz sorularımın hepsine cevap verirseniz çok sevinirim.saygılar..
Alıntı:
balkes rumuzlu üyeden alıntı
takipsizlik kararı şüphelinin hakkında kamu davası açılmayacağı anlamı taşır. yani o kişinin işlediği fiil suç vasfında değildir.
karara tabii ki taraflara yazılı olarak tebliğ edilir.
takipsizlik kararı verilirse ; Takipsizlik kararına karşı şikayetçi en yakın ağır ceza mahkemesine hitaben dilekçe ile 15 günde itiraz edebilir.dava değil sadece itiraz edebilir şikayetçi taraf.
diyelim itiraz sonucu Ağır ceza takipszilik kararını kaldırısa ne olur?
işte o zaman savcılık bu karara uyar ve kamu davasını açar. dava açıldıktan sonra itiraz olmaz gidip kendinizi mahkemede savunursunuz, beraat etmeye çalışırsınız.