Re: Çatı Katı piyesli daire
Alıntı:
hknrgn rumuzlu üyeden alıntı
Herkeze şimdiden teşekkür ederek başlayayım.
Ben her katta tek daire bulunan 3 katlı, 5 daireli bir binanın en üst katını çatı arası piyesli olarak 2.5 sene önce mütahitten aldım. Şimdi sorum şu. Çatı katına bina içinden daire girişi verilmiş (daire içindende merdiven için boşluk vardı ama biz onu kapattık). Çatıya çıkışta merdiven boşluğundan verilmiş. Çatı katında sadece bir adet banyo-wc birde daire içinden koyulabilecek merdivenin çıktığı yerde yaklaşık 30 metrekarelik bir alan var. Bu alanın Bunların dışında çatının hiç bir yerine ulaşılamıyor. Şimdi benim olan kısım banyo-wc ve çevresindeki açık olan boş alan sanırım.
Duvarların arkasını kullanma hakkım varmı?
Diğer komşularımın çatıyı ne kadar kullanma hakları var? Ki ben ullanamazken.
Çatı masrafları kimlere aittir?
Normal katımda tavan rutubet yaptı (2 senedir) Çatı katının zeminin tamamına duvarlarla kapalı olan kısımlarada izolasyon yaptırmak istiyorum. Bu durumlarda ne yapmalıyım?
Saygılarımla,
Hakan
duvarların arkasını kullanamazsın ama kimse ilgilenmiyeceği için kullanabilirsin
çatıyı kimsenin kullanma hakkı yok .çatı masrafları ortak alan olduğu iiçin paylaşılır.ama senin piyes sana ait olduğu için kendi bölümünden mesulsun.
çatı katının izalasyonuna herkes katılır ama ortak karar almalısın .tabiki kendi bölümünün masrafları sana ait diye düşünürüm.
Yine Çatı katı piyesli...
Çatı katı piyesli dairem mütahitten aldığımda çatı katına girişi merdiven boşluğundan normal daire girişi vermiş. Ancak projede öyle değilmiş. Şimdi Çatıyı izole ettirmek için Belediyeden izin almak gerekti. Fakat projeye uygun olmadığından sorunla karşılaşabilirim korkusu ile izin alamaya gidemiyorum. Daireyi alalı yaklaşık 3 sene oluyor. Ne yapmam gerek bu konuda. Bu arada mütahitlede papaz olmak istemiyorum. belediyeden Çatıyı tmir ettirmek için izin alıren gelip daireye bakarlarmı? Birde ben izole ettirmem için çatının tamamen sökülüp yeniden yapılması gerekirmiş. Bu tamiremi girer yoksa tadilatamı???
Saygılarımla,
Hakan
Re: Yine Çatı katı piyesli...
Alıntı:
hknrgn rumuzlu üyeden alıntı
Çatı katı piyesli dairem mütahitten aldığımda çatı katına girişi merdiven boşluğundan normal daire girişi vermiş. Ancak projede öyle değilmiş. Şimdi Çatıyı izole ettirmek için Belediyeden izin almak gerekti. Fakat projeye uygun olmadığından sorunla karşılaşabilirim korkusu ile izin alamaya gidemiyorum. Daireyi alalı yaklaşık 3 sene oluyor. Ne yapmam gerek bu konuda. Bu arada mütahitlede papaz olmak istemiyorum. belediyeden Çatıyı tmir ettirmek için izin alıren gelip daireye bakarlarmı? Birde ben izole ettirmem için çatının tamamen sökülüp yeniden yapılması gerekirmiş. Bu tamiremi girer yoksa tadilatamı???
Saygılarımla,
Hakan
hakan çatı nın kiremitlerinin aktarılması kırıkların yerine yenilerinin konması olukların değiştirilmesi izalasyon yapılması gibi işler ruhsata tabi işler değildir.senin belediyeyle işin yok .senin işin çatı ustası ve izalasyon ustası ile.
binanın statik yapısını değiştirecek işlere kalkmadığın müddetçe.