Ulaşım (Servis) Yardımının Kaldırılması Hakkında
Değerli Hukuki.Net üyeleri,
Anadolu yakasındaki işyerimizde ulaşımımızı servis kullanarak sağlamaktayız. Ancak avrupa yakası servislerinin kaldırılması planlanmaktadır.
Çalışanlar bu uygulama karşısında itiraz ederlerse (hayır biz servis olmadan çalışmayız derlerse) işveren de tutumunda ısrar ederse çalışanlar için nasıl bir hak doğar? (umarım sorumu açık ifade edebilmişimdir)
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür eder, iyi haftalar dilerim.
Saygılarımla,
Re: Ulaşım (Servis) yardımının kaldırılması hk
Çalışma koşullarında esaslı değişiklik nedeniyle haklı nedenle sözlşeme feshi ve kıdem tazminatı hakkı doğar.
ilgilendiğiniz için teşekkürler
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Çalışma koşullarında esaslı değişiklik nedeniyle haklı nedenle sözlşeme feshi ve kıdem tazminatı hakkı doğar.
Gerçi çalışma koşullarının esaslı değişmesi nedeniyle haklı neden dediniz de ben bir benzeri olay anlatsam yanıt verebilir misiniz?
Mücbir sebeplerden dolayı şirket küçülmeye gitmekte tasarruf çerçevesinde servis hizmeti kaldırılmaktadır. Ancak şirketin istanbulda bir başka çalışılan yerinde otobüs imkanı olmadığından dolayı. O tarafa servis sayısında azalma yapılsa da belli noktalardan devam etmektedir. Bize herhangi bir ulaşım yardımı ödenmemektedir.
Ben işe girerken sözlü olarak servis imkanının olduğu ifade edilmiştir.
İşe girerken böyle birşey söylenmedi dendiğinde ne yapmak gerekir?
Şimdi mücbir sebepten dolayı servisin kaldırılması dahi olsa buda çalışma koşullarında esaslı bir değişiklik kapsamına girer mi? Nereye başvurmak gerekir? Servisin tekrar yapılması aksi halde kıdem ihbarımın verilerek işten çıkmak istiyorum dediğimde kıdem alabilir miyim? İnsan kaynaklarına yazı yazarsam işten çıkarken kullandığım ulaşım araçlarının masraflarını talep etme hakkım olabilir mi?