Yakıt ücretinde anlaşmazlık
Bizim apartmanda 121 m2 lik 12 daire 88 m2 lik 4 daire 219m2 lik 1 dükkan var ve yönetici yakıt ücreti olarak küçük daireler 100ytl az ödeyecek diyor ama biz küçük dairede oturanlar bu fark çok az bu hesaplama kafadan yapılmış diye kabul etmedik ve bayındırlık ve iskan müdürlüğüne başvurduk apartmanın daire başına düşen yakıt yüzdelerini çıkarttık. hesaplamayı m2 üzerinden yaptı bu yüzdelere göre aradaki fark 400 ile 500 ytl arası çıkıyor.ama bu kezde büyük daireler kabul etmiyor bu zamana kadar hep böyle oldu böyle gider mantığı ile hareket ediyorlar bayındırlığın aldığı kararı okumuyorlar bile.bu hesaplama m2 olarak değil petek üzerinden yapılmalı dediler bu durumdada büyük dairelerde 7 küçüklerde 6 petek var aradaki fark yine 100 ytl değil 400 ytl kadar çıkıyor.biz bunuda söyleyince şimdide petek dilimine göre hesaplanması lazım diyorlar sebebide güneyde kalanlarda az dilim kuzeyde kalanlarda çok dilim var hatta sizin daire hiç güneş görmüyor küçük ama dilimi bizim daireler kadar onun için siz de aynı ödemeniz gerekecek diyorlar. bende anlamadım neye göre hesaplanır bu yakıt üçreti.biz küçük daireler neye göre ödeyeceğiz resmi belge olan bayındırlığın kararına yani m2 hesabına göremi yoksa idda ettikleri gibi petek yada petek dilimine göremi ödeyeceğim bu hususta bilgilendirirmisiniz. hatta bizi ödemiyoruz diye mahkemeye bile vermeyle tehtit ediyorlar acil yardım edermisiniz
Re: Yakıt ücretinde anlaşmazlık
Apartmanınıza ait tapulardan birini bağlı bulunduğunuz tapu dairesine götürerek tapuda bulunan YÖNETİM PLANINA bakarak yakıt parasının hangi şekle göre toplanacağını öğrenebilirsiniz.