İnternetten 'Ulusal Yargı Ağı Projesi' (UYAP) kapsamında açılan ilk e-dava
Adana Barosu avukatlarından Muammer Yılancıoğlu, Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarca yürütülen faaliyetlerin ve yargı sistemiyle ilgili işlevlerin bilgisayar yardımıyla otomasyona geçirildiği Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) kapsamında internet üzerinden dava açtı.
Avukat Muammer Yılancıoğlu, Adana İş Mahkemesi'ne internet üzerinden dava açarak, Türk hukuk sisteminde hem bir ilke imza attığını hem de tarihe geçtiğini söyledi.
Avukatların dava açmak için artık sıra beklemesine gerek olmadığını belirten Yılancıoğlu, internet üzerinden UYAP'a 2 dakika ayrılarak dava açılabildiğini kaydetti. Yılancıoğlu, e-dava evraklarının internetten sonra bir de mahkemeye sunulması gerektiğini, bu sorunun ise kısa sürede çözümleneceğini düşündüğünü ifade etti.
Adana Barosu Başkanı Avukat İbrahim Gazioğlu ise, e-dava açmanın sadece hukuk mahkemelerinde mümkün olduğunu kaydederek, projenin 2008 yılı sonuna kadar diğer mahkemelerde de hayata geçirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
Mesai saatleri içerisinde e-dava açmanın mümkün olduğunu vurgulayan Gazioğlu, "E-dava açmak için avukat olmak gerekiyor. Avukatlara özel olarak verilen kimlik belgesi ile elektronik sertifika, yani e-imza ve dava harcının mahkemeye yatırılması için de Akbank'ta bir hesap açılması şart" dedi.
Yenişafak
Re: İnternetten 'Ulusal Yargı Ağı Projesi' (UYAP) kapsamında açılan ilk e-dava
Yaşasın...
Adliye'ye gitmek zorunda kalmadan dava açılmasının yolu ne zaman açılacak diye düşünürken bu da oldu sonunda...
Ne mutlu bize...
avukat beyi kutlarım fakat ufak bir hatayı düzeltmek isterim , Uyap kapsamında açılna ilk dava şu an ismini hatırlayamadığım İzmirli bir avukat arkadaşımızın 2007 yılı 7 ayında açtığı bir dava olduğunu biliyordum . (yalnıuş biliyorsam özür )
Kullanmış olduğu e-imza ile kendi bürosundan hazırlamış olduğu taleplerini uyap iş listemde görebiliyordum. Örnek başarısından dolayı kendisini tebrik ediyoruz.
Gazetelerin haberlerinde eksiklik olduğu doğru, "UYAP kapsamında e-imzalı dava dilekçesi kullanılarak açılan ilk e-dava" şeklinde yazmaları daha doğru olurdu, ama maalesef olaya biraz renk katmışlar.
Alıntı:
HamitRANDA rumuzlu üyeden alıntı
avukat beyi kutlarım fakat ufak bir hatayı düzeltmek isterim , Uyap kapsamında açılna ilk dava şu an ismini hatırlayamadığım İzmirli bir avukat arkadaşımızın 2007 yılı 7 ayında açtığı bir dava olduğunu biliyordum . (yalnıuş biliyorsam özür )
Umarım aynı hızla dava sonuclanır. Geciken adalet adalet değildir.
UYAP ın şu an başarılı bulduğum çalışması e-dava lardan çok sms bilgi sistemi oldu:)
Merhabalar ;
Sayın avukatlarımıza bir soru sormak istiyorum . İcra takibi yaparken harçlar yatırılır ve aynı anda uyaptan dosyaya bir numaramı verilir . ya da bütün hazırlıklar yapılır ve her şey icra kalemine bırakılır ve kalem iş yoğunluğuna göre bunları uyap a kayıt eder ve işlemem mi alınır ? İyi çalışmalar dilerim .
Cevap: Re: İnternetten 'Ulusal Yargı Ağı Projesi' (UYAP) kapsamında açılan ilk e-dava
Bence ekstra güvenlik ipuçlarından başlayabiliriz. İnternet kullanıcıların, bilgisayarlarındaki kişisel verileri dışarıdan gelebilecek tehlikelere karşı koruması gereklidir. Sanırım öncelikle kablosuz modemimize şifre koyarak başlamalıyız. Bunun için neler yapabiliriz? Bir virüs programı şart mıdır? Zararlı yazılımları nasıl temizleyebiliriz? Bilgisayar güvenliği açısından Windows ile Linux işletim sistemleri arasında fark var mıdır?