Nafaka Artırımında Yetim Aylığı
Sayın Hocam;
İlk eşimin vefaati ile 2.bir evlilik yaptım yapmaz olsaydım.4 ay süren evliliğin arkasından 7 yıldır yoksulluk ve iştirak nafakası ödemekteyim.Hiç aksatmadan her yıl artırım davası açar ve kazanır.
Ancak bu defa özelleştirmeden dolayı maaşımın dondurulduğunu belgeledim ve 17.04.2006 tarihinden bu yana maaşıma zam alamadım.Karşı taraf bu defa ilk eşimden olan oğlum annesinden yetim aylığı almakta ve bunu bana gelir göstermeye çalışıyorlar ve hakim emekli sandığına yazı yazılıp oğlumun ne kadar aldığını öğrenmek istedi.(oğlum benim velayetimde)
Oğlum 16 yaşında ve okumaktadır.Şu an evliyim ve bu evliliktende 1 çocuğum oldu.sizden istirhamım
oğlumun yetim aylığını bana gelir gösterebilirlermi ? gösterebilirlerse neye göre ?
gösteremezlerse neye göre ?
Bu durum beni çok üzdü yetimin hakkına dahi göz diken bu insanın değerlendirilmesinide size bırakıyorum.
Kadın ailesi ile birlikte oturmakta ve babasının emekli maaşı bekar olan kardeşininde düzenli maaşı var.
Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin..
Sağlıcakla kalın...
Re: Nafaka Artiriminda Yetim Ayliği
Konuyu biraz daha açarsanız, size daha iyi yardımcı olunacaktır.
Nafaka Artiriminda Yetim Ayliği
Sayın Hocam;
Lütfen yardım edin Teşekkür ederim....
Ben de buna ilişkin bir soru sorayım:
Boşandığım eşimin boşanmadan önce babası vefat etmişti. Yaptığım araştırmaya göre eski eşim 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu’nun 75.maddesince babasının maaşını alabilir (annesi hayatta ve dul maaşı alıyor, başka maaş alan yok). Ancak alıyor mu bilmiyorum.
Şimdi nafaka artırım davası açmış, bu davada yetim aylığı nasıl etkili olur acaba?
Alıyorsa ya da böyle bir hakkı olduğu halde kullanmıyorsa, bunu belirtmem halinde yoksulluk nafakası iptal edilebilir mi, ya da düşürülebilir mi?
Teşekkürler
Saygılarımla
Alıntı:
ahmetdamar rumuzlu üyeden alıntı
Ben de buna ilişkin bir soru sorayım:
Boşandığım eşimin boşanmadan önce babası vefat etmişti. Yaptığım araştırmaya göre eski eşim 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu’nun 75.maddesince babasının maaşını alabilir (annesi hayatta ve dul maaşı alıyor, başka maaş alan yok). Ancak alıyor mu bilmiyorum.
Şimdi nafaka artırım davası açmış, bu davada yetim aylığı nasıl etkili olur acaba?
Alıyorsa ya da böyle bir hakkı olduğu halde kullanmıyorsa, bunu belirtmem halinde yoksulluk nafakası iptal edilebilir mi, ya da düşürülebilir mi?
Teşekkürler
Saygılarımla
Düşürülebilir.
Sevgili davalı55. Sizin gelirinizle çocuğunuzun aldığı yetim aylığı farklı şeyler kesinlikle çocuğunuzun aylığı sizin geliriniz olarak kabul edilemez.
Alıntı:
Av.Nazlı Hilal Çelik rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili davalı55. Sizin gelirinizle çocuğunuzun aldığı yetim aylığı farklı şeyler kesinlikle çocuğunuzun aylığı sizin geliriniz olarak kabul edilemez.
Pardon benim dalgınlığımdan olmuş.
Sayın ahmetdamarın sorusuna cevap veriliyor sanmışım.
Sayın ahmetdamarın sorusunda eş için ödenen nafaka ve eşin babasından aldığı/alabileceği bir yetim aylığı söz konusu. Eşin her türlü geliri nafaka davasında miktarın belirlenmesinde etkili olur sanırım.
Ben de NAzlı hanıma katılıyorum. Zira, burada söz konusu olan eski eşin geliri değil, eski eşin oğlunun annesinden gelen yetim aylığı. O çocuğun geçimi için ihtiyacı olan bir miktar. Hatta yetim aylığı alıyorken dahi, öz babasından gelecek yardıma dahi ihtiyacı vardır. Bu sebepten, sadece eşin maaşı ve mal varlığının göz önüne alınabileceğini düşünüyorum.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Düşürülebilir.
Cevabınız için teşekkürler. Ancak yetim aylığı alma hakkı olduğu halde almıyorsa yine de düşürülebilir mi acaba?
Alıntı:
ahmetdamar rumuzlu üyeden alıntı
Cevabınız için teşekkürler. Ancak yetim aylığı alma hakkı olduğu halde almıyorsa yine de düşürülebilir mi acaba?
yetim aylığı almaya hakkı var ve almıyorsa bunun tek nedeni sizden alacağı nafakadır. Bunu mahkemede dile getirip ispatlamalısınız.