Üniversite Görevlilerinin Denetlenmemesi ve Haksız fiil uygulamaları
Merhabalar, ben bir devlet üniversitesinde işletme bölümü öğrencisiyim. Fakat üniversitemizde yapılan haksızlıklara göz yumulmasına tahammülüm kalmadı. Bazı hocalarımız derste ders işlemek yerine muhabbet ediyor. Ayrıca psikolojik sorunları olup, gerçekten akli dengesini kaybetmiş nitelikte hoca ya da hocalarımız var fakat denetim olmadığı için bu hocalar görevden alınmıyor ve eğitimden mahrum bırakılıyoruz. Haksız fiil uygulamalarından kastettiğim ise, bu dönem hocamız kendi yazdığı kitabı bastırabilmek için bize değerinden yüksek bir fiyata kitabını almayı mecbur kıldı ve herkesten kitap daha basılmadan 20 şer ytl para toplandı.(kitap toplam 100 sayfa bastırma maliyeti 2 ytl-3 ytl arası ve saman kağıdı). Ve bu kitabı almayanların sınava alınmayacağını ve kalacağını, alanların ise kitap açık sınava gireceğini ve dersten geçeceğini belirtti. Sınavdan sonra ise kitabın parasını vermeyenler olduğunu ve sınavın iptal edilebileceğini söylüyor.70 kişiden topladığı para ile 1000 adet kitap bastıran bu hocanın 930 kitap karı oldu ve zorlama ve tehdit yoluyla bu kitaplar satıldı. Bunu bütün okul biliyor ama her nedense yar.doç dr. ünvanına sahip olan bölüm başkanımız bile bu kadının uygulamasına göz yumuyor hatta destekliyor. ayrıca bu kitaplar sınav günü öğrencilere dağıtıldı ve kitaptan hiç bir konu işlenmedi, (zaten açık söyleyeyim ders işlenmiyor. hoca derse girip sadece kitap para mevzularından bahsedip çıkıyor. size yemin ederim dersle ilgili bir kelime bir konu konuşulmadı şu ana kadar) peki bu üniversite nasıl bir eğitim verdiğini zannediyor. nasıl öğrencilerinin düşüncelerini özgürce savunmasını istiyor. Bu konu hakkında yasal olarak haklarımız nelerdir. Hangi mercilere gidip bu hoca ve hocalar hakkında soruşturma başlatabiliriz. Yoksa sadece rektöre bir dilekçe ile bildirip te hakkımızda infaz kararımızın verilmesinemi davet edebiliriz. Çünkü bu rektörlükçe yapılan bir hatadır göz yumma, üstünü kapatma çabaları olabilecektir.(ve tabi dilekçeyi verene gıcık gitme çabalarıda). Lütfen haklarımızı bilen varsa aydınlatabilirseniz çok mutlu oluruz..Şimdiden çok teşekkürler.
Re: Üniversite Görevlilerinin Denetlenmemesi ve Haksız fiil uygulamaları
Alıntı:
mrt2000 rumuzlu üyeden alıntı
hocamız kendi yazdığı kitabı bastırabilmek için bize değerinden yüksek bir fiyata kitabını almayı mecbur kıldı ve herkesten kitap daha basılmadan 20 şer ytl para toplandı.(kitap toplam 100 sayfa bastırma maliyeti 2 ytl-3 ytl arası ve saman kağıdı). Ve bu kitabı almayanların sınava alınmayacağını ve kalacağını, alanların ise kitap açık sınava gireceğini ve dersten geçeceğini belirtti. Sınavdan sonra ise kitabın parasını vermeyenler olduğunu ve sınavın iptal edilebileceğini söylüyor..
Bu hukuken mümkün değil.
Alıntı:
mrt2000 rumuzlu üyeden alıntı
Hangi mercilere gidip bu hoca ve hocalar hakkında soruşturma başlatabiliriz.
Önce dekanlığa başvurun.
dekanlığa birlik olupta gidilmesi gerekiyor fakat okulda birlik alunacak pek insan yok çünkü gerçekten iyi eğitim almaktansa para vereyim aa ile geçeyim mantığında olan çok kişi var. Çünkü arkasını aradığında okulunun uzamasından korkuyor haklı olarak herkes. zaten bu olayları dekan yardımcısıda biliyor. ve göz yumuyor malesef. bu şahsın bu eylemlerde bulunurken videosunu çekip te kanıt olarak kullansak ya da youtube ye versek bizim hakkımızda bir işlem yapılır mı yani haklıyken haksız duruma düşmeyelim.
Toplu şekilde gidilmesi gerekmiyor.
İlgilendiğiniz için öncelikle teşekkürler.Dekan yardımcısı zaten bu işleri biliyor. yani dekan öğrense bile yanlış anlaşılma denir, yada ispatlamam engellenir.bununla ilgili üniverste dışında yasal mercilerde hakkımı arama imkanım varmı onu öğrenmek istiyorum.