kopya vermekten ötürü savunma
Selamlar,(ilk defa foruma yazıyorum, ilginize şimdiden teşekkürler)
Üniversite 3. sınıf öğrencisiyim. İlk defa kopya çekmekten ötürü (daha doğrusu vermekle) suçlanıyorum. Asistanın dediğine göre tamamen hocanın tasarrufuymuş. Hocanın dediğine göre ise asistan isimlerimizi sınavda işaretlemiş. Ve asistanın yetkisi olmadığı için hoca “asistana güvenerek:kızgın: ” soruşturmayı açmış. Neyse sonuç olarak şu anda arkadaşlarımla beraber ayrı ayrı savunma yazmamız isteniyor.
Sınavda bir kere bile asistanın uyarısıyla karşılaşmadım. Hatta sınav boyu kafamı kağıttan kaldırmadım desem yeridir. Aynı asistan, aynı sınavda arka sırada oturan bir arkadaşı uyardı; uyarmak yetmedi yerini değiştirdi. Benle ise bir kere bile göz göze gelmemesine rağmen “tamamen kendi kafasına estiği” için böyle bir soruşturmaya sebep oldu. Bu ne kadar doğru? Ne yapmam gerekiyor? Savunmamda bunları nasıl vurgulasam?
Haklı olduğumdan eminim. 1 ay veya 3 ay uzaklaştırma alabilirmişiz. Ben değil bu olayın sicilime işlenmesini notumun 0 gelmesini bile kabul edemem. Çok büyük bir haksızlık var. Yardımlarınızı bekliyorum.. Asistana dava açabiliyor muyuz?
Re: kopya vermekten ötürü savunma
Sınav sırasında gözetmenin uyarıda bulunma zorunluluğu yok.
Re: kopya vermekten ötürü savunma
onu biliyorum.. uyarma görevi yok..
peki aynı sınavda bir kişiyi hem uyarıp hem yerini değiştirirken, kağıttan kafamı bile kaldırmadığım halde bana neye dayanarak işaret koyabiliyor?
o hususta ne yapabileceğimi sormıştummm