Re: İhbar tazminatı davası
Sirketinizle yaptiginiz anlasma sonucu davanizi geri alirsaniz,mahkeme masraflari sizden tahsil edilecektir.Bu nedenle sirketinizden talep edecekleriniz arasina bunlari da eklemeniz de yarar var..Bununla birlikte tam olarak anlasma saglayip,soz konusu tutar size odenmeden boyle bir adim atmanizi onermiyorum.
Isyerinizden ihbar tazminati alabileceginiz gibi fazla mesai ucretinizi de talep edebilirsiniz..Bu meblaglarin da gercek ucretiniz uzerinden hesaplanmasini talep edin,aksi halde davaya devam edeceginizi belirtin..
Saygilarimla.
Re: İhbar tazminatı davası
Sayın editörüm Ulaş Bey öncelikle bana yardımcı olma zahmetine girdiğiniz için sonsuz teşekkür edrim. Size bir kaç sorum daha olacak;
Benim delillerim 1)Bölge çalışmanın lehime vermiş olduğu karar 2) Aynı dönemle benimle birlikte çalışmış 3 Adet şahit 3)İşverenin bana vermiş olduğu ve benim işsizlik parası aldığım işten çıkarma bildirgesi; Bunlara istinaden:
1)İşveren vekili neden benimle anlaşma yoluna gitmek istiyor davaya devam edersem benim kazanma şansım aşikarmıdır?
2)Sayın büyüğüm Hakim Bey eğer anlaşma sağlanırsa davaya gelmemize gerek olmadığını söyledi bu nedenle eğer anlaşırsak ve ben davaya gitmezsem karşı taraf anlaşma talep ettiği için ben davadan çekilmiş mi oluyorum yoksa karşı taraf davayı üslenmiş mi oluyor.
3)Eğer uzlaşma sağlanıp da mahkeme masraflarını ben üstleneceksem yaklaşık kaç ytl bir masraf istemeliyim.
Maddi imkansızlıklar nedeniyle Avukat tutamadım bana bu konuda yardımcı olursanız çok minnettar olurum.
Saygılarımla;