2 soyadı birden kullanmak istiyorum
Merhaba,
Sizden bir konuda yardımınızı rica ediyorum. Birkaç ay içinde evleniyorum ve evlendikten sonra hem kendi kızlık soyadımı, hem de eşimin soyadını kullanmak istiyorum. Buraya kadar bir problem olmadığını biliyorum yalnız aynı zamanda 2 ön ismim olduğundan isimlerim ve 2 soyadı biraz uzun oluyor. (4 harfli ilk ismim + 6 harfli 2. ismim + 7. harfli kızlık soyadım + 5 harfli eşimin soyadı) Benim merak ettiğim konu, bu konuda herhangi bir sınırlama var mı, bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
İyi çalışmalar, iyi akşamlar diliyorum.
Re: 2 soyadı birden kullanmak istiyorum
Alıntı:
Stj.Av.Başak Şahin rumuzlu üyeden alıntı
Bir sınırlama yok.
İlginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim.
Bir İzmir Milletvekilimizin adı: Fatma Seniha Nükhet Hotar Göksel
Görüldüğü gibi ad ve soyadda bir kısıtlama yok.
http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/m...2&p_sicil=6187
En azından milletvekilleri için yok:o
Malum,ülkemizde vekillerin hakları,asillerden çok daha fazla:(
Kızkardeşimde kendi soyadını ve eşinin soyadını kullanıyor.Adı 5 harf Kendi soyadı 9 harf ve eşinin soyadı 10 harften ibaret.Kimlikte sıgıyor harfler fakat bazı belgelerde sıgmıyor okadar.Kararınızı verirken bunlarıda gözönünde bulundurmanızı öneririm.
Merhabalar,
Takip ettiğim kadarıyla evlendikten sonra bayanlar bir dilekçe ile kendi soyadlarını eşlerinin soyadından önce gelecek şekilde kullanabiliyorlar.
Ben de bu işlemi yaptırmak istiyorum, fakat düşündüğüm bazı noktalar var. Yeni nüfus cüzdanımda soyadı kısmında iki soyismi de bulunacak. Bizlere bazi işlemlerde anne kızlık soyadımızı soruyorlar, ilerde çocuğum oldugunda merak ediyorum onun evraklarında neler görülecek, mesela nüfus cüzdanı sureti çıkartacak kendisine, benim iki soyadım olduğundan onun annesi olarak benim kizlik soyadim da görülecek.Çocuk icin böyle bir dezavantajı olabilir mi?
Ya da başka ne gibi sorunlar olabilir? Benden başka aileden biri nüfus cüzdanı sureti çıkarttığında eşimin soyisminin görünmesi yönünde bir talep veya uygulama mevcut mudur?
İleriki zamanlarda benim iki soyadlı olmam herhangi bir problem çıkartır mı? (Örneğin banka işlemleri vs...)
Şimdiden teşekkür eder, iyi günler dilerim.
Çocuk babanın soy adını alacaktır.
Teşekkür ederim cevabınız için,
Nüfus cüzdanında babasının soyadı olacak, fakat merak ettiğim şu nokta da var; çocuğum kendisi için nüfus cüzdanı sureti çıkarttığında annesi kısmında bilgilerde kızlık soyadım da görülecek değil mi? Biraz detaya iniyorum kusura bakmayın. Anne kızlık soyadı genelde sorulan gizli sorudur işlemlerde ve çocuk için bu belgelerde görülecekse sorun olabilir mi? Bu sebeple düşündüğüm bir diğer konu bilimsel yazılarda (makale vs) her iki soyadı da kullanmak şart mıdır?
İyi günler dilerim
zihin özürlüler için sınırlaması olması düşünülemez bile.