Merhabalar ben Hukuk okumak istiyorum lisede hangi bölümü seçmeliyim eşit ağırlık mı ? yoksa sosyal bilimler mi ?
Printable View
Merhabalar ben Hukuk okumak istiyorum lisede hangi bölümü seçmeliyim eşit ağırlık mı ? yoksa sosyal bilimler mi ?
Cevap veren yok mu acaba ?
Bunu hukukçular bilmez, rehberlik hocan bilir evladım.
Ama şunu söyleyebilirim: Hukuk EA-2 puan türüyle aldığına göre bir matematik veya Türkçe sorusunun değeri sosyal sorusundan daha fazla.
Hukuk tercih edecek öğrencilerin çoğu sosyal sorularını yapabilmekte, diğerlerine avantaj sağlamak daha fazla matematik sorusu çözmekle mümkün.
Eğer sayısalcı olduğunda alan dışı tercih olduğu için OÖBP dezavantajın olmasaydı, sayısal tercih et derdim ama şu anda EA daha mantıklı.
Hangi bölümü seçersen seç, matematik çalış. Türkçe ve sosyali herkes yapıyor. Hatta 3-5 fen sorusunun bile faydası olabilir.
bu cevabınızdan çıkardığım ea bölümünü seçmem gerektiği çok teşekkür ederim efendim..
seçmen gereken alan ea'tır. çünkü ea dışındaki alanlardan hukuk tercihi yaparsan puanın 0.3 ile çarpılıyor. 2007 yılında fm denilen fen-matematik alanı öğrencilerinin sadece 7'si hukuk fakültelerine girebilmiş.onlarda nerdeyse full denecek net sayıları ile düşük puanlı hukuk fakültelerine girebilmişler. illa hukuk yazacağım diyorsan ea bölümüne girip matematik bilgini sağlam tutmanı öneririm.