Silah ruhsatı ile ilgili idari dava açmak
Merhaba
Ben Konya Ereğli ilçesinde toptan altın ve gümüş işleme işi ile ilgili faliyet göstermekteyim ve aynı işyerimde aynı anda beyaz eşya yetkili servisliği de yapmaktayım.Aynı işyerimde ve aynı sattaüde 2000 yılında tarafıma Konya Valiliği tarafından silah taşıma ruhsatı verildi 2005 yılında ruhsatımın günü doldu tekrar müracaaat ettim yenilenmesi için taşıma ruhsatımın ancak; işyerimde bulundugum statü geçmiş dönemde aldıgım ruhsat statüsü ile hiç bir farkı olmadan tarafıma 11/04/2008 tarihinde silah ruhsatı alamayacagıma dair tebliğat yapıldı .
Tebliğatın içeriginde 6136 sayılı kanunun 91/1779 sayılı yönetmelği 9.maddesinin D bendi örnek gösterilmiş burada da kısaca kuyumcu ve sarraflara toptan altın gümüş işleyenlere ruhsat verilir yazılmaktadır.Benim iştigal ettiğim meslek dalı budur müracaat evraklarım zaten toptan altın gümüş ticareti ile ilgilidir(vergi ve oda kaydı ve ilgili ruhsatlarımın )hepsi resmidir.
Talebimin neden geri çevrildigini ve işyerinde hiç bir değişiklik olmaksızın kazanılmış hakkımın neden geri çevrildiğini anlayamadım, hukuki konuda ne yapabilirim?..Halen elimde olan taşıma ruhsatımın yenilenmesi için ne yapmalıyım.. Halen kuyumculuk işi de yapmaktayım, vergimi vermekteyim ,Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım..
Tekrar ruhsatımın yenilenmesi için bana yol gösterebilir misiniz?
Saygılarımla Recep PEKER
receppeker@hotmail.com
Re: silah ruhsatı ile ilğli idari dava açmak için yardım
Hakkınızdan eminseniz,bir avukat yardımıyla tebligata karşı, idare mahkemesinde dava açınız.Süreniz,tebligattan itibaren 60 gündür.
İyi günler..