merhaba
bosanma davamdan dolayı tarafıma tedbır koyuldu ama her hafta sonu cocugumu eşimden yada annesının evınden alıyorum basıma bır takım sorunlar cıkmaması ıcın bu tedbırı kaldırabılırmıyım.ilgili mahkemeye dilekçe yazarak
Printable View
merhaba
bosanma davamdan dolayı tarafıma tedbır koyuldu ama her hafta sonu cocugumu eşimden yada annesının evınden alıyorum basıma bır takım sorunlar cıkmaması ıcın bu tedbırı kaldırabılırmıyım.ilgili mahkemeye dilekçe yazarak
Sayın garip8688,
Şu ana kadar eşinden boşanmak isteyen bay üyelerimize yönelik yorumlarınız hep aynı. "oh iyi olmuş, beter olun, sürünün" vs. Tutumunuzu doğru bulmuyorum. Burası sohbet ortamından çok, hukuki konuların paylaşım alanıdır. Şahsım adına, cümlelerinize biraz daha dikkat etmenizi rica ediyorum.
Saygılarımla,
tedbir aile koruması ıle ilgili konuldu boşanma davam hala devam etmekte cocugum h.sonları almam ve benım evde kalması karsı tarafın eline sacma sebepler dogurmamak için.bu arada sevınen üyeler için belirteyim henüz sonuclanmıs bır dava yok ben bugune kadar süre gelen ve dava sonuclanana kadar olacak olan olaylardan dolayı sordum unutmamak gerekırkı eger söz konusu dava bosanma davası ise kaybeden bır taraf degıldır her iki tarafta kaybetmiştir.
4320'ye göre eşiniz koruma tedbirlerinden yararlanıyor anladığım kadarıyla.
Koruma kararında hangi tedbirler konulmuş tek tek bakın. Çocuğa yaklaşmama, çocuğu almama gibi bir tedbir de var mı? Eğer yoksa, sorun çıkmaması lazım.
Sayın Temel
Çocuğa yaklaşmama ya da çocuğu almama gibi bir tedbir yok ancak haneye ve işyerine yaklaşmama tedbiri koydurmuş eşim.Ama ben çocuğu hanesinden ya da işyerinden almak durumunda kalıyorum eşim de bunu fırsat bilerek koydurduğu tedbirden kaynaklı haklarını sonuna kadar kullanıyor.Ayrıca kendisiyle de görüşüyoruz.Ama zaman zaman tedbiri fırsat bilip hakkımda şikayette ve suç duyurusnda bulunuyorlar.Çocuğu başka yerden alma talebime ise karşı çıkıp bugüne kadar bu isteğimi hiç bir şekilde olumlu karşılık vermedi.Ailemden birinin çocuğu almasına izin vermeyip özellikle benim almam gerektiğini söylüyor.Açıkçası yaşadığım bunca olaydan sonra daha ne gibi davalar ile karşıma gelineceğini merak etmeye başladım.Bu gerekçeler ile tedbiri koyan ilgili mahkemeye vereceğim durumu izah eder bir dilekçenin tedbirin kaldırması için bir rolü olur mu?
Boşanma davasına bakan, aynı zamanda koruma kararını veren mahkemeye başvurup durumu anlatın. Hakim uygun bir karar verecektir.
Ayrıca, bu koruma tedbirine uymadığınız takdirde muhtemelen biliyorsunuzdur, hapis cezası alırsınız. Bu yüzden çocukla görüşmelerinizin tanzimi için hakime kesin olarak başvurun derim.
Sayın Temel
Sizin nezdinizde bana bilgileri ile yardımcı olan tüm avukat ve üyelere çok teşekkür ederim.