Toki ile yapılan sözleşmeye dayalı kira kaybı istenebilir mi?
Sayın arkadaşlar, Toki ile yapılan daire yapımı sözleşmesinde belirtilen sürede iş tamamlanmaması halinde kira kaybı istenip istenemeyeceğine ilişkin deneyimi, emsal kararı veya fikri olan arkadaşlardan yardım talep ediyorum. Konu şöyle: Toplu Konut İdaresi (Toki) yapacağı dairelerin satışı ve ödeme şartları ile ilgili sözleşme yapmış ve sözleşmede kendi lehine pek çok hüküm vazetmişken, daire satın almayı taahhüt eden kişiler lehine hiç bir hüküm koymamış,sadece inşaatın 16 ayda tamamlanarak teslim edilmesini düzenlemiştir. 16 ayda tamamlanmaması halinde ne olacağına dair hiç bir hüküm yok. (İhaleyi alan müteahidin iflas etmesi sonucu yaklaşık %92 seviyesinde inşaatlar durmuş, sözleşmenin üzerinden yaklaşık 6 ay geçmiştir. )Sorum şu; teslim tarihi 5 ay geçmiş ve muhtemelen daha uzayacak zaman için kira kaybı veya başka bir nam altında tazminat talep edilebilir mi? (Bu tür bir davası olan veya böyle bir davaya ilişkin bilgisi yahut içtihatı olan arkadaşlardan yardım talep ediyorum.) Herkese kolaylıklar dilerim. Hoşçakalın
Re: Toki ile yapılan sözleşmeye dayalı kira kaybı istenebilir mi?
Değerli kardeşim,nerden yazdığını bilmiyorum ama bizim Erzurum'da 2 yıldır aynı dertten muzdarip 512 aile var . Bizlerde kira talebiyle dava açmayı planlıyoruz ancak ne derece başarılı oluruz bilemiyoruz. Çünkü tek taraflı hazırlanmış bir sözleşme. Bizim tek tutunacak dalımız Toki'nin sözleşme tarihinden itibaren 14 ayda teslim edeceğini beyan etmiş olması. İnşallah cevap yazan veya bu konuda bizi bilgilendiren birileri olur. Yazınız için teşekkürler.
Re: Toki ile yapılan sözleşmeye dayalı kira kaybı istenebilir mi?
Dün TTKD'de Mehmet Barak ile görüştüm, Tüketici mahkemesinde bu davanın görülebileceğini ifade ettiler, internet adresleri http://www.ttkd.org.tr/, gelişmelerden beni de habedar ederseniz sevinirim. Teşekkürler