Merhaba...Öncelikle siteye ilk defa girdim ve hazırlayanlara çok teşekkür ederim...Benim sorunuma de yardımcı olursanız sevinirim.
Ben 36 dairelik bir binanın girş katındaki mağaza sahibiyim.Binada kat irtifakı kurulu ancak inşaat ruhsatı ve mesken(yapı kullanma izin belgesi)olmadan 10 yıldır oturulmaktadır.Binanın projesinde bodrum katta sığınak,kalorifer dairesi ve otopark mevcuttur.Ben mağazayı aldığımda Bana otopark alanının kullanım hakkının sadece bana ait olduğunun ve bunun da Tapudaki yönetim planında bulunduğunu ve herkesin tapusunda bu yönetim planı şerhi bulundurğunu söylediler ..Ben de tapudaki yönetim planını gördüm inceledim "bodrumda zorunlu tutulan alanlar dışındaki tüm alanları kullanma hakkı mağaza sahibinindir"yazısını gördüm ve magazayı 7 yıldır işeletiorum .Ancak bina sakinlerinden biri beni sürekli belediyeye,savcılığa şikayet ediyor.Yönetim planı gereği bu otopark alanını sadece benim kullanma hakkım yokmu.Hiçbir tadilat yapmadan müteahidin teslim ettiği gibi duruyor.yani hiçbir tadilat yaptırmadım.zaten yapı itibarıyla belediye benim kullandığım alana otopark ruhsatı vermesi de çok zor çünkü iki araç girse zor çıkar,havalandırma,pencere vs hiç yok......yardımcı olursanız sevinirim