Askerlik yapmadan 4+4 üniversite okumak
1983 doğumluyum,2007 yılında sosyal blgiler öğretmenliğinden mezun oldum,askerliğimi 2008 kasım ayına kadar tecil ettirdim,şimdi tarih okumak isitiyorum.Ancak bazı arkadaşlarım askerlik yapmadan ikinci bir 4 yıllık üniversite okuyamayacağımı söylediler.Böyle bir durum gerçekten var mı?
Re: askerlik yapmadan 4+4 üniversite okumak
Yok.. Doğru askere git ..........
4 yıllık lisans diploması olan Türk vatandaşı bir erkek askerliğini yapmadan başka bir lisans veya önlisans programına kaydolursa askerliği yeniden tecil edilmez.
2008 kasımda askere alınırsınız.
malesef askerliğinizi yapmadan 2 yıllık veya 4 yıllık bir yer daha okuyamazsınız. Kaçarak okumayı deneseniz de sonuçta kaydolacağınız yer sizden askerlik durum belgesi isteyecek, onu almanız lazım. İmkanınız varsa master yapmayı deneyin, o zaman tecil alırsınız. 29 yaş sınırı da master için 33 yaş olarak uygulanır. Bilginize.
ben fen ed. matemetik bölümünü son sınıfta bıraktım. daha sonra sınıf öğretmenliğini bitirdim. şuan öğretmenlik yapıyorum. matemetiği bitirmek için af başvurusunda bulundum. kayıtlar bu ayın 13-18'i arası. ben askerliği yapmadığım. kaydım yapılır mı? ağustosa kadar tecilliyim.
ikinci bir üniversiteyi okumak askerlikle şu şekilde bağlantılıdır. ikinci üniversiteye kayıtlı olmak askerlik tecili için geçerli değildir. yani kayıt yaptırırsın ama bu sebepten dolayı askerliği tecil ettiremezsin. askerliğini yapıp devam edersin kaçıncı sınıfta isen.
Alıntı:
okan0128 rumuzlu üyeden alıntı
ben fen ed. matemetik bölümünü son sınıfta bıraktım. daha sonra sınıf öğretmenliğini bitirdim. şuan öğretmenlik yapıyorum. matemetiği bitirmek için af başvurusunda bulundum. kayıtlar bu ayın 13-18'i arası. ben askerliği yapmadığım. kaydım yapılır mı? ağustosa kadar tecilliyim.
Af başvurusunu yaptıysanız, yaşınız 29 i geçmiyorsa, aftan yararlanıp okulunuza geri dönebilirsiniz.
Re: Askerlik yapmadan 4+4 üniversite okumak
merhaba ben işletme 2. sinif öğrencisiyim. Bu bölümü bitirdikten sonra başka bir 4 yıllık bir bölüm bitirmek istiyorum. Diyelim ki kazandim ve kayit oldum. Askerlik yapmadiğim için kaydım silinir mi yoksa askerlik yaptiktan sonra bölümüme devam edebilir miyim
Cevap: Askerlik yapmadan 4+4 üniversite okumak
en son soruya cevap ,zaten 2. üniversiteye kayıt olurken askerlik durum belgesi istiyolar tecil getirmezsen kayıt yok
Cevap: Askerlik yapmadan 4+4 üniversite okumak
aklıma bi soru takıldı , bitirince master başlatsak ,askerlik tecil olmuş olur ,o sırada da 2. üniversiteyi okusak