Başka bir şehirdeki kirada olan ev hakkında
Arkadaşlar,başka bir şehirde kirada evim var adresim belli yöneticinin beni kat malikleri toplantısına yazılı olarak davet etmesi gerekirmi? şayet gerekiyorsa,davet edilmediğim toplantıda alınan karar ve ödemelere katılma mecburiyetim varmı? bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.şimdiden teşekkürler...
Re: Başka bir şehirdeki kirada olan ev hakkında
Alıntı:
balkes rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar,başka bir şehirde kirada evim var adresim belli yöneticinin beni kat malikleri toplantısına yazılı olarak davet etmesi gerekirmi? şayet gerekiyorsa,davet edilmediğim toplantıda alınan karar ve ödemelere katılma mecburiyetim varmı? bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.şimdiden teşekkürler...
Kat mülkiyeti kanununun 33. maddesi 2007 yılında aşağıdaki gibi değiştirilmiştir:
"Kat malikleri kurulunca verilen kararlar aleyhine, kurul toplantısına katılan ancak 32 nci madde hükmü gereğince aykırı oy kullanan her kat maliki karar tarihinden başlayarak bir ay içinde, toplantıya katılmayan her kat maliki kararı öğrenmesinden başlayarak bir ay içinde ve her halde karar tarihinden başlayarak altı ay içinde anagayrimenkulün bulunduğu yerdeki sulh mahkemesine iptal davası açabilir; kat malikleri kurulu kararlarının yok veya mutlak butlanla hükümsüz sayıldığı durumlarda süre koşulu aranmaz."
Aşağıdaki linkte birinci mesajda 1965 tarihli kat mülkiyeti kanunu, takip eden mesajlarda ise bu kanunda 2007 yılında yapılan değişiklikler var. 27 ila 41. maddeleri, 2007 yılında yapılan değişiklikleri dikkate alarak okumanızda fayda var:
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=4935
Re: Başka bir şehirdeki kirada olan ev hakkında
sayın sdt 23 ilginize teşekkür ederim.saygılar..