-
Bankada kalan para
Bir hafta once annanemi kaybettim. Vefati ani oldu, hastahane masraflarini biz odedigimiz icin bankada olan parasini bize verecegini soylemisti. Noterden hicbir islem yaptirmadan kendisini kaybettik. Iki cocugu var annem ve dayim. Bankada 80 milyar civarinda parasi var. Ayrica 200 donum tarlasi ve 2 dairesi var. Devlet bankadaki paranin ne kadarina el koyar? Bolusum yapildiginda 40 ar milyar dusuyor, kisi basina 40 milyar dustugu icin devlet belli bir miktar almiyor diye biliyorum dogru mu? Ne yapmamiz gerek? Gayrimenkullere ne olur?
-
bu konuyu bir mali müşavire danışsanız daha iyi olur sanıyorum. Hukukçular para işlerinden pek anlamazlar. Buna ben de dahilim. Belli bir bir veraset ve intikal vergisi kesildiğini biliyorum ama, oaranı ve muafiyet sısnırını muhasebeciler daha iyi bilir
-
-
Oncelikle verdiginiz yanitlar icin tesekkur ederim. Bir konu hakkinda daha bilgi almak istiyorum yardimci olabilirseniz sevinirim. Verasat ilani verilmeden iki kardese dusen mallarin vergilendirmesi yapilir mi?
-
veraset ilamı mirasçı olduğunuzu gösterir bir belgedir. Veraset ve intikal vergisi için şart sanıyorum
-
veraset ilamı, kime ne kadar miras hissesi düştüğüne ilişkin bir belgedir. Vergi dairesi de bu hisse oranına göre tahakkuk yapar. Bu nedenle veraset ilamı ibraz etmelisiniz. Ayrıca, sanıyorum, 4 ay içersinde, beyanname vermek zorundasınız