Alıntı:
Anayasa'nın 35. maddesini uygular
Alıntı:
sanki darbe piyangodan cıkıyormus gibi...darbenın olusması icin anayasa belirtilen durumlar soz konusu oldugunda ordu yonetime el koyar diye madde yok muydu? bu maddenin verdigi kuvvetle darbeler yapılmıyor muydu?
TC Anayasasının 35. Maddesi :
MADDE 35. – Herkes, mülkiyet ve miras haklarına sahiptir.
Bu haklar, ancak kamu yararı amacıyla, kanunla sınırlanabilir.
Mülkiyet hakkının kullanılması toplum yararına aykırı olamaz.
Değerli ^^Tt^^ ;
Anayasa ile TSK İç Hizmet Kanunu'nu birbirine karıştıran birisiyle ve ısrarla bunu söyleyen birisiyle tartışma yapılmaz. Ben size dedim ki :
Alıntı:
Diğer yazılarınızada bir göz attımda tam bir fikri karmaşa içerisindesiniz. Ne yöne çekseniz o yana gidecek yazılarınız var. Bunun telafisi okumak okumak okumak. En azından asgari bir şeyler öğrenip öyle yazmak fikrini söylemek lazım diye düşünüyorum ve hararetle tavsiye ediyorum.
Bu tavsiyem aynen devam ediyor. Yazdıklarınızı okuyunuz yada birisine okutunuz. Sizin yazılarınıza aslında '' Kaş yapayım derken göz çıkarmak'' denebilir. Ne dediğiniz belli değil. Sayın Yüksel bunlardan birisini çok güzel örneklemiş. Tüm yazınız genelde böyle kendi kendisiyle çelişik. Başı ayrı ortası ayrı sonu ayrı. Yazılarınızı okurken zorlanıyorum demekteki kastım buydu. İroni yapmak cidden zordur. Siz sakın denemeyin eğer bunlar ironik anlatım ise...
Tüm yazınız içerisinde
Alıntı:
Avukatlara saldırmak gibi bir niyetim yok zira avukat degilim ama Akp'ye açılan kapatma davasının Demokrasiye atılan bir kurşun oldugunu ongorenlerin ne kadar talihsiz açıklamalar yaptıklarını bilmek icinde avukat olmam gerekmiyor
bölümünü avukat bölümünü atarak okuduğumuzda tek anlaşılır yer ve yüzde yüz doğru. Ancak aşağıya doğru indikçe neyi savunduğunuz belli olmuyor. AKP yi mi savunuyorsunuz. Laik Cumhuriyeti mi? İddanameyi mi savunuyorsunuz Hatalı mı diyorsunuz tam bir karmaşa nereye çekerseniz oraya gider. Bunu ısrarla söylüyorum ama nafile bir çaba sanıyorum benimkisi. Aslında iyi niyetli yurtsever laik biri gibi yorumluyorum ben sizi o yüzden de bir şey dememeye çalışıyorum. Lütfen kendi yazdıklarınızı okuyun yada okutun diyorum hepsi bu.
Yorum yapmaz diyen bendim. Ama başıda vardı. Avukatlat Mahkemede yorum yapmazlar. Kanun maddesinin yorumu mahkemede yapılmaz. Avukatlar mahkemede savundukları kişinin yani müvekkillerinin hukuki haklarını korumak, anayasanın el verdiği ölçüde bu haklardan yararlanmasını sağlarlar. Avukatlar müvekkillerinin yargılanmasında maddi hata yapılmasını önlemekle yükümlüdürler başka bir deyişle oluş ve kabule göre yargılamanın maddesine ve usulüne müdahil olurlar. Yoksa sizin dediğiniz gibi olsa Cumhuriyet savcısına da Hakimede ihtiyaç yok. Açılır kanun bakıyor ne yazıyor hiç duruşma filan uğraşmadan atılır içeri geçilir gidilir. Bir cinayet davası müebbet hapis lede bitebilir beraate varan bir nihayette olabilir. İşte bu oluş ve kabule göredir avukatta tam bu aşamada müvekkilinin yanında durması gereken bir meslek üyesidir.
Bu sondur.
Saygılarımla.