Ön İnceleme Sonucuna İtiraz
Merhabalar. Lisede görev yapan bir öğretmenim. Müdürümün, eşine her haftasonu, okula gelmediği ve derse girmediği halde, 6 saat ücret ödediğini öğrendim. Hafta sonu derse gelen hiç bir öğretmen, ilgili kişiyi okulda görmediğini söylüyor. Bu ödemenin Eylül'den bu yana yapıldığını tespit ettim. Sorumlu müdür yardımcısı ile yaptığım görüşmede, neden derse gelmeyen öğretmene ödeme yapıyorsunuz, bu bir suç ve sizi şikayet edeceğim dediğimde, bana :"Bundan bişey çıkmaz, Şubat ayında defterlerini öğretmene verdim, bütün belgeleri ve defteri tamam" dedi. 13 Mart itibariyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe ile bu durumu bildirdim. Sadece benim ifadem alındı. İfademde yer alan, ilgili öğretmeni okulda hiç görmediğini söyleyen diğer öğretmenlerin ifadelerine başvurulmadı şimdiye kadar. Ayrıca "muhakkik" olarak görevlendirilen kişiye, sorumlu müdür yardımcısının bana söylediklerini anlattığımda, "Ben belgelere bakarım, konuşmalara bakmam" dedi. Sonuç bana bildirilmedi ama herhangi bir işlem yapılacağını işin doğrusu beklemiyorum. Doğrudan zarar gören olmadığım için, verilecek karara savcılık veya idare mahkemesi yoluyla itiraz da bulunabilir miyim? Bu süreci nasıl işletebilirim? Ortada kamu zararı olması nedeniyle, savcılık kamu davası açılması yoluna gidebilir mi? Saygılarımla.
Re: Ön İnceleme Sonucuna İtiraz
Lütfen yardımınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...
Malesef dervir adam kayirma devri,birileri de birilerini kayiriyor olabilir..Siz tum taniklarin isimlerini de belirterek savciliga suc duyurusunda bulunun..Savcilik belgelere degil gercege bakacaktir..
Sayın editör, teşekkür ederim. adliyeye gidip savcılığa dilekçe vermem yeterli olur değil mi? yoksa idare mahkemesindeki savcılığa mı başvurabilirim?
Bulundugunuz yerdeki adliyeye giderek savcilig suc duyurusunda bulunun,olayin tum detaylarini ve taniklarini belirtmeyi ihmal etmeyin.
Öncelikle sizin olayınız ön inceleme değil muhakkik şikayetci olduğunuz için önce sizin ifadenizi almış ama siz yer zaman ve tanık belirterek ifade verdiyseniz problem yok o kişilerin ifadeleri alınır.Burada en önemli faktör öğretmen ve öğrencilerin cevabı olacaktır onlar eğer girmedi derse yaptıkları eylem evrakta sahteciliğe girer.Ama burda muhakkikte önemli muhakkik müfettiş değilse işiniz zor.Bu konu muhtemelen inceleme olarak gelmiştir. iki yıl süresi var.Sonucu bekleyin temennim soruşturmayı bir müfettişin yapmasıdır.Kamu zararına gelince 5018 sayılı kanunun 71. maddesine dayanak gösterip suç duyurusunda bulunabilirsiniz.sorularıma cevap verirseniz daha aydılatıcı cevaplar verebılırım.Bu memleket kımsenın cıftlığı değil...Yanlış hesap elbet bir yerden döner.
öncelikle aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkür ederim. soruşturmayı yürüten bir müfettiş değil, muhakkik. ifademde tanıkları belirttim, fakat tanıkların bir kısmının doğru bilgi vereceklerini zannetmiyorum. zira olaya tanıklık edebilecek kişilerden çoğunluğu arkadaşları. doğru bilgiyi verebilecek en fazla iki kişi çıkar diye tahmin ediyorum. bugün yeni ifadeler alınmış. peki bu süreç ne kadar daha sürebilir en fazla, ve kamu zararı için başvuru yapabilmem için yapılan işlemin sonuçlanmasını beklememe gerek varmıdır? zaman aşımına uğrayabilirmi? devlet/millet malına göz koyanlara fırsat vermeyelim elele, gönül gönüle...