İşten Bildiri Yapmadan Ayrıldım Maaş ödemem yapılmıyor.
Merhabalar.
4 aydır çalıştığım şirketten sigortam yatırılmadığı için, haber vermeden (çıkışımı verip 15 gün sonra) işten ayrılmadığım için 25 günlük maaşımı vermiyor patronum. Orda çalıştığıma dair bir evrağın fotokopisi var (Bilişim sektöründe ürün tesliminde tedsarikçi firmadan şirketim adına kesilen faturada adım ve imzam var) Kişilik haklarım nelerdir. Mahkemeye başvurmalımıyım. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılarımla.
Re: İşten Bildiri Yapmadan Ayrıldım Maaş ödemem yapılmıyor.
Elinizdeki belge ile Bölge çalışma müdürlüğüne ve SGK ya şikayette bulunabilirsiniz.
Cevabınız için teşşekkür ederim.
Peki bunun yaptırımları ne oluyor şirkete. Benim kazancım ne oluyor bu durumda.
Elinizdeki belge o şirkette çalıştığınızın delilidir.
Bölge çalışma ve SGk müffettişlerinin yapacağı kontrol ile kayıtsız çalışmanız ispat edilebileceğinden,ilgili kurumlar tarafından firmaya ceza uygulanır.Sizin kazancınız kayda girmeyen çalışma süreniz kayıt altına alınır.İşverenin alacağınızı ödememesi durumunda bölge çalışma müdürlüğü incelemesi ile elde edeceğiniz sonuca göre iş mahkemesinde dava açarak alacağınızı tahsil edebilirsiniz.
Peki son kalan maaşımı alabilmem mümkün müdür ?
Noter kanalıyla bir ihtar gönderin.
Son aya ilişkin alacaklarınızın örneğin 1 hafta içinde ödenmemesi durumunda hukuki yollara başvuracağınızı bildirin.
Genelde bu gibi durumlarda aba altından sopa göstermek işe yarıyor.