Re: Apartman aidat tesbiti
Apartman yönetimine dair hususlar Kat mülkiyeti kanununun 27. ila 41. maddeleri arasında düzenlenmiştir. 1965 tarihli kanunun özü korunmakla beraber bazı maddelerinde 2007 yılında bazı değişiklikler yapılmıştır.
Kanun metnini aşağıdaki linkteki birinci mesajda, yapılan değişiklikleri 2 ve 3. mesajlarda bulabilirsiniz:
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=4935
Bu kanunun 38 ve 39. maddelerine göre yönetici kat maliklerine karşı sorumludur. Dolayısıyla bir problem varsa bu konuda hesap soracak olan ev sahibiniz veya kat maliki olan bir komşunuzdur.
27 - 41. maddeleri, bunlarda yapılan değişiklikleri de dikkate alarak yukarıda verdiğim linkten okuyun.
Kiracılar ev sahibinden habersiz,yönetici seçilebilirmi?yanıtlarsanız sevinirim.
Alıntı:
balkes rumuzlu üyeden alıntı
Kiracılar ev sahibinden habersiz,yönetici seçilebilirmi?yanıtlarsanız sevinirim.
Yönetici kat malikleri genel kurulunda seçilir.
Kat malikleri genel kurulunun ne zaman toplanacağı her kat malikine dolayısıyla kiracının ev sahibine de bildirilir.
Kiracının ev sahibi toplantıya gelmez ve diğer kat malikleri kiracıyı yönetici seçerse bu mümkün olabilir.
Kat malikleri genel kurulu toplantısında alınan kararlar da yine tüm kat maliklerine tebliğ edilir.
Sdt23 Hocam, anlaşılır ve net açıklamalarınız için teşekkür ediyor affınıza sığınarak bir konuda daha görüş bildirmenizi istiyorum;
Yukarıda "bu konuda hesap soracak olan ev sahibiniz veya kat maliki olan bir komşunuzdur." demiştiniz... Ev sahibimin apartman sorunlarına karşı ilgisiz tavrından hareketle, yapılan "vekaletli" toplantının meşruluğunun ve apartman hesapların incelenmesi, aidat tesbiti yapılması talebimi kendisine şifahen bildirmeme rağmen bu konuda bir icraatta bulunmaması durumunda kiracısı olarak kendisinden kanunen bunu isteme hakkım varmıdır?
Örneğin; Noter kanalı ile bu talebimi kendisine iletebilirmiyim? Saygılar.
Ev sahibiniz kat malikleri genel kurulunda alınan kararları onaylıyorsa buna kimsenin diyecek bir şeyi olmaz.
Alıntı:
tuncayyagci rumuzlu üyeden alıntı
Toplantıda binada ikamet edip de toplantıya katılmayan bir evsahibinin vekaletinin alındığı bilgisi verilmiş ancak bina sahibi böyle bir vekalet vermediğini de söylüyor.
Onun yerine vekalet vermediği halde vekaleti alınmamış gibi gösterilen bu kat malikinden destek isteyin.
Hocam vekaleti vermeden verdiği söylenen kişi bir bayan... Kocası " boşver bulaşma bunlara verelim aidatı gitsin" diyormuş... Adamlar bağıra bağıra suç işliyorlar. Ve ben hiç birşey yapamıyorum.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Yönetici kat malikleri genel kurulunda seçilir.
Kat malikleri genel kurulunun ne zaman toplanacağı her kat malikine dolayısıyla kiracının ev sahibine de bildirilir.
Kiracının ev sahibi toplantıya gelmez ve diğer kat malikleri kiracıyı yönetici seçerse bu mümkün olabilir.
Kat malikleri genel kurulu toplantısında alınan kararlar da yine tüm kat maliklerine tebliğ edilir.
Sayın sdt 23
Benim kiradaki evim başka şehirde adresim yönetimce bilinmekte.Fakat kat malikleri toplantılarına davet edilmiyorum.Kararlarda tebliğ edilmiyor.Ama bir ödeme söz konusu olursa benden talep ediyorlar!!Cevablarınızı bekliyorum.Saygılar..
iyi günler ve iyi çalışmalar diliyorum.
bizim bu güne kadar apartmanca bir karar defterimiz yoktu.şimdi ben herşeyi temin ettim ve noterden onaylattım.ama nasıl bir yol izleyeceğimi ve geriye dönük aidatları toplayıp toplayamayacağımı merak ediyorum ya da bu konuda hukuki bir yol var mı onu danışmak istedim teşekkürler