-
Tck 125
Herkese selamlar;
Ben Ankarada yazılım uzmanı olarak çalışmaktayım.Burada geçici olarak bir şahsın evine oda kiracısı olarak aylık 250 ytl ye anlaştım. Şubat ve Mart aylarına ait ödemelerimi zamanında yaptım.Ortak ödenmesi gereken faturalar bana gösterilmeden 150 ytl de fatura hesabın tutuyor denildi verdim.Akabinde faturaları ve oda kirasına karşılık kira kontratı ya da fatura istediğimde olumsuz yanıt aldım.3 Nisan günü babamın aniden rahatsızlanması ve bu sahteciliğin farkına varmam üzerine eşyalarımı da toplayım meskeni terkettim.
08.04.2008 günü saat 22:34 te cep telefonuma odayı kiraladığım kişi tarafından aşağıdaki SMS gönderildi:
"Hiçbir şey değil de aptal yerine konulmak çok dokundu bize,baban ölüm döşeğindeyken sen bir kutu pekmezi (bahsi geçen ev yapımı marmelat bana ait) düşünüyorsan senin samimiyetinden şüphe ederimdaha önce kimseye yapmamıştık ama hakkımızı helal etmiyoruz sana.Bu kadar karakterden bahsedip te bu kadar ŞEREFSİZ olman çok şaşırttı bizi,verdiğin 150 ytl değil faturaları yediğin içtiğini karşılamıyor allah bildiği gibi yapsın seni bi şekilde çıkar bunlarda senden. unutma ki senin de kız kardeşin var eyl.öz."
Ben bu hakaret dolu mesaj üzerine TCK 125. maddeyi okudum ve şikayetçi olabileceğimi farkettim.Ayrıca odada kaldığım halde fatura vs. alamadığım için de şikayetçi olmak istiyorum.Ayrıca kız kardeşimin karıştırılması da tehdit ihtimali oluşturuyor.Konu ile ilgili olarak değerli uzmanlarımızın yorumlarını bekliyorum.Teşekkür ederim.
-
Re: Tck 125
Cep telefon mesajları ile ilgili olarak forumda tatminkar bilgiler bulunmaktadır. Araştırırsanız aklınıza bile gelmeyen başka sorularınızın da cevaplarını bulacaksınız. Senin de kız kardeşin var gibi sözcüğü tehdit olarak yorumlayacak hukukçular bulunmakta.
Bir avukat ile fazla zaman geçirmeden konuşmanızda fayda var.