-
Temyiz
Merhabalar ,
Boşanma kararım 07/04/2008 tarihinde kesinleşti.Ben o gün adliyede davalı taraf olarak gerekçeli kararın tebligatını gönderdim.Öğrenmek istediğim temyiz süresi 07/04/2008 tarihinde mi başlar ve bu süre ne zaman sona erecektir.Cumartesi - Pazar da 15 günlük temyiz süresine dahilmidir?
-
Re: temyiz
Sizin için temyiz süresi kararı mahkeme kaleminden aldığınız anda başladı. Karşı taraf için ise, tebligatı aldığı anda başlayacak. günlük süreye hafta sonları da dahil. Sürenin son günü hafta sonuna denk gelirse, bir sonraki iş gününün sonunda süre son bulur.
-
Cevabınız için teşekkür ederim.1gün içinde ulaşmıştır taraflarına yoksa 1 hafta yı bulur mu bu süre.Bu bilgiyi de kendinden başka kimseden öğrenemem sanıyorum.
-
Mahkeme kalemine de karşı tarafa tebligatın ne zaman yapıldığı bilgisi gelecektir. Siz temyiz etmez, sizin süreniz dolduktan sonra karşı taraf temyiz ederse, sizin de ayrıca temyize cevap yazma hakkınız da mevcut.
-
Re: Temyiz
Merhaba bende bi soru sorabilirmiyim? temyiz tebliğatı karşı tarafın eline geçene kadar kesin dava kararını hakim imzalamıyor mu? Yani 1 tebliğat yapıldı adresten taşındıkları için geri geldi kağıt ve hakim 35e göre tekrar gönderilip kapıya asılmasını istedi; Kapıya tebliğat asıldı ve süre doldu tekrar hakim diğer adresine de tebliğat yapılsın dedi. Bu adresi yanlış bir adres ben daha ne kadar bekliyecem boşanma davası deil evlilik iptali davası 2 yıl oldu yaklaşık ama hala ben bu evliliği iptal ettiremedim ömrümün sonuna kadar bu dava böyle sürecek mi?
-
Re: Temyiz
sayin sdt23 bosanma davalarinda yargitay yerel mahkemenin bosanma kararini onarsa karsi tarafa karar düzeltme verilirmi tekrar saygilarimla efendim