Re: Yargıtay kararına itiraz
Alıntı:
samet baba rumuzlu üyeden alıntı
Taraflar anlaşmalı boşanmayı mart 2007 de karşılıklı olarak temyiz etmişlerdir.
(velayet, iştirak nafakası ve tazminat yonunden)
ancak buna rağmen karar Y.2HD. tarafından nisan 2008 de onanmıştır.
yargıtay kararına tekrar incelenmesi için itiraz edilebilirnirmi?
bekleme suresi tekrar 1 sene yi bulurmu?
Karar düzeltmeye gidebilirsin. Aynı dairede görülür. Aynı karar çıkar %99
Sayın Samet baba,
Tarafların itiraz etmesi, Yargıtay'ın bozması anlamına gelmemektedir. Yargıtay Usul ve Hukuka uygun olarak verildiğine inandığı kararları onar kişilerin itirazı burda bağlayıcı değildir.
Karar düzeltme yoluna gidilebilmesi için yargılama esnasında varolmayan bilgi/belge'nin daha sonradan ortaya çıkmış olması aynı zamanda bu bilgi/belge'nin yargılamanın seyrini değiştirecek güce sahip olması gerekmektedir.
yargıtaya verilen belgeler anlaşmalı boşanma davası sonrasında elde edilen kadının sadakatsizlikliği ispatlayan mailleri içeriyordu buna rağmen yargıtay onamış. itirazlarda boşanmanın iptali yoktu. ve bekleme sırasında kadın yalan yalnış beyanlarla anlaşamya ters olarak cocugun gorusmesini herhaftadan 15 te bir e dusurtturdu. şimdi yargıtay onadı ne olacak. herhaftaya mı donecek?
yargıtaya karar duzeltmeye gidilirken kadının kotu niyetini gosteren bu karar
ve kusurlu olanın boşanma hakkı olduğu ama kendi kusuruna istinaden boşanamayacağı içtihatı ile gidilecek.
işin enteresan tarafı cocuk için iştirak nafakası yokken anlaşmada, istiyoruz diye itiraz ettiler , ancak yargıtay bunu bile kabul etmemiş ???
samet bey selamlar
bizde anlaşmalı boşandık anlaşmamızda maddi ve manevi herhangi bir maddi talebi yoktur diye bir ifade var.velayetin kötüye kullanıldığını gerek okul idaresi gerekse hastane kayıtlarıyla belgelediğim için eşime çocuğum için velayet davası açtım onlarda karşılık olsun diye yoksulluk ve iştirak nafakası davası açtılar yargıtayyın iştirak nafakasını reddettiği kararı sizden nasıl alabilirim
iyi günler
ben 2001 de bosanma davasi actim ve savam red edildi 3 sene bekledikten sonra yine dava actim ve 3 durusmadan sonra mahkeme bosanmaya karar verdi. karsi taraf itiraz edip dava yargitaya gitti. dava yargitayda usulden dolayi bozuldu ve geri geldi tekrar bir durusma yapildi ve usul düzeltilip ayri bir dosya ve mahkeme numarasiyla karara baglandi ve karsi taraf tekrar itiraz etti ve yargitaya gitti ve yargitay bu defa karar onama verdi. sorum bu durumda karsi tarafin bu kez karar düzeltme hakki olurmu saygilar
samet bey yargıtayın iştirak nafakasını reddttiği kararı sizden nasıl alabiliriz
Aile Mahkemesinde dava görüldü iştirak nafakası % 10 artırıldı.Temyiz edildi
Dosyadaki yazılara,kararın dayandığı delillerle kanuni gerektirici sebeplere ve özellikle delillerin takdirinde bir isabetsizlik görülmemesine göre,sair temyiz itirazları yerinde değildir.denilmiş ve devamında
miktar %100 artırılarak onaylanmış.
Yargıtay tekrar duruşmasız böyle kararlar verebilirmi,itiraz edilirmi?