Müteaahhit ile ev sahibi anlaşması sonucu kiracının hakları
merhabalar.konuyu kısaca şöyle açıklayayım;şu an içinde oturduğumuz ev etrafındaki arsalarla birlikte müteaahhite verilmiş durumda.ve mayıs sonlarında yıkılacağını öğrendik.altımızda,yanda,arka taraf da dükkanlar da var.hepsi yıkılacakmış.ev sahibi ve arsa sahipleri müteahhitle anlaşıp imzayı atmışlar.27 ekimden itibaren 1 yıllık kontratımız var.düzenli olarak kiramızı da ödüyoruz.ancak hala bir tebligat gelmedi.müteahhitden veya ev sahibinden talep edebileceğimiz haklar nelerdir?evi boşaltmama gibi bir şansımız var mı?bunu öğrenmek istiyorum.teşekkürler
Re: müteaahhit ile ev sahibi anlaşması sonucu kiracının hakları
evden taşınmanız en doğrusu aksi halde psikolojik tacizlere uğramanız mümkün. Ancak taşınma masraflarınızı ve şuan ödediğiniz kiradan fazla bir kira bedeliyle taşınacağınız evdeki kira farkını ev sahibinizen talep edebilirsiniz.Bunu ihtarname ile talep edin. Muhtemelen ödemeyecektir. Sonrasına icra takibi başlatın.
Teşekkürler.aslında şuan muhattabımız müteahhit olcak gibi görünüyo.bu masrafları ondan talep edicez galiba.çünkü dükkanları olanlara biraz para vermişler heralde.ne kadarı doğru bilmiyoruz tabi.başımızın çaresine bakcaz anlaşılan
6570 sayılı gayrimenkul kiraları hakkında kanunun 7. maddesinin ç fıkrasına göre, "kiralayan gayrimenkulü yeniden inşa veya imar maksadiyle esaslı bir surette tamir, tevsi veya tadil için ve ameliye esnasında içinde ikamet veya iştigal mümkün olmadığı fennen anlaşıldığı takdirde kira akdinin hitamında" tahliye davası açabilir.
Yani mülk sahibi sizden ancak 27 ekim 2008'de tahliye etmenizi isteyebilir. Bu şekilde tahliye etmeniz için de size herhangi bir tazminat veya masraflarınızı ödemek zorunda değil.
Bu tarihten önce tahliyeye zorlayamaz, erken tahliye etmeniz tamamen sizin aranızda anlaşmanıza bağlıdır.
"Taşınıp ardından taşınma masrafları ve kira farkını icra takibiyle talep etmeniz" yönündeki tavsiyenin hangi kanun ya da yargıtay kararına göre verildiğini merak ediyorum. Ben böyle bir hakkınızın olduğunu düşünmüyorum.
Evden kendi iradenizle çıkmanız halinde bir şey talep edemezsiniz.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
6570 sayılı gayrimenkul kiraları hakkında kanunun 7. maddesinin ç fıkrasına göre, "kiralayan gayrimenkulü yeniden inşa veya imar maksadiyle esaslı bir surette tamir, tevsi veya tadil için ve ameliye esnasında içinde ikamet veya iştigal mümkün olmadığı fennen anlaşıldığı takdirde kira akdinin hitamında" tahliye davası açabilir.
Yani mülk sahibi sizden ancak 27 ekim 2008'de tahliye etmenizi isteyebilir. Bu şekilde tahliye etmeniz için de size herhangi bir tazminat veya masraflarınızı ödemek zorunda değil.
Bu tarihten önce tahliyeye zorlayamaz, erken tahliye etmeniz tamamen sizin aranızda anlaşmanıza bağlıdır.
"Taşınıp ardından taşınma masrafları ve kira farkını icra takibiyle talep etmeniz" yönündeki tavsiyenin hangi kanun ya da yargıtay kararına göre verildiğini merak ediyorum. Ben böyle bir hakkınızın olduğunu düşünmüyorum.
Ben de sizin boşanma konusundaki sorununuzu araştırıp cevap yazmakla ne kadar iyi yapmışım.Bir kez daha anladım. Cevabınızn altına imzamı atarım.Tam isabetli ve yeterli ve hukuka göre verilen bir cevap
Keyfi tahliye zaten bu durumda mümkün değil ev sahibinin yazılı ihtarı sonrasında yaplacak ZORUNLU tahliye durumunda geçerli olacaktır tavsiyem.
Tüm ihtarlara rağmen tahliye tarihinin beklenmesi mümkün olabiliyorsa tabiki beklenmeli fakat tüm mahalle satın alınmış, dolayısıyla kanunun lafzı karşısında somut durumun farklılığı bir süre sonra kendini ortaya koyacaktır. Bu somut davalarla da sabittir.
Cevap: Re: müteaahhit ile ev sahibi anlaşması sonucu kiracının hakları
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Bu bildirimi ev sahibi kendi yapmayıpta müteahhit yapabilirmi? Bildiriim için bir süre varmıdır?