Şirket-Distribütör-Bayii ilişkileri hk.
Merhaba,
Ben bir su markasının Ankara'da bölge bayisiyim. Distribütörden suyu temin ediyoruz. Distribütör sanırım işi bırakacak. Bu durumda bayii olarak ben ne yapmalıyım?
Şirket'in Distribütörle, bayii olarak benim de distribütörle sözleşmem var. Bölgede distribütör şirketini kapatırsa ve de şirket bölge de devam etmezse bayii olarak hukuki bir yaptırımım olabilir mi? Olursa kime ve nasıl olur? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Re: Şirket-Distribütör-Bayii ilişkileri hk.
Alıntı:
merthkm rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Ben bir su markasının Ankara'da bölge bayisiyim. Distribütörden suyu temin ediyoruz. Distribütör sanırım işi bırakacak. Bu durumda bayii olarak ben ne yapmalıyım?
Şirket'in Distribütörle, bayii olarak benim de distribütörle sözleşmem var. Bölgede distribütör şirketini kapatırsa ve de şirket bölge de devam etmezse bayii olarak hukuki bir yaptırımım olabilir mi? Olursa kime ve nasıl olur? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Bu konu hakkında yorum yapacak kimse yok mu arkadaşlar?
Re: Şirket-Distribütör-Bayii ilişkileri hk.
Ditribütör ile aranızdaki sözleşme sona ererse bu sözleşmeden doğan haklarınızı distribütöre karşı kullanabilirsiniz ancak ana şirket ile hukuki bir bağınız olmadığı için Şirkete karşı bir talebiniz olamaz.