Anlaşarak boşanma süreci?
:D
Yaklaşık 2 yıl süren evliliğimizi anlaşarak bitirme kararı aldık. Forumda anlaşarak boşanma süreci belirtilmiş ama benim sormak istediğim, avukata başvurmadan hazırlanan protokole göre başvurduktan sonra mehkeme günü ne kadar bir zaman zarfında belirlenir. Yani her konuda anlaşmalı olan dilekçe verildikten sonra verilen mahkeme günü (ortalama) ne kadar bir zaman sonraya olur.. Bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum.
Teşekkürler...
Re: Anlaşarak boşanma süreci?
Konu anlaşmalı boşanma olunca, duruşma gününü çok ileri bir tarihe vermiyorlar. Ancak, mahkeme kalemi ile görüşüp, konu anlaşmalı boşanma olduğundan, yakın bir gün isteyebilirsiniz.
merhabalar ben Yıldırım AYHAN benim sormak istediğim siz sayın değerli avukatlara , İzmir 8.Asliye Hukuk Mah.1994/323 E.1994/601 K sayılı 20.09.1994 tarihli karara göre eski eşimle anlaşarak boşandık ve o zamandan bu zamana kadar yani 23 temmuz 2008 tarihine kadar hiçbir sorun olmamıştı1994 tarihinde de bir nafaka kararı olmamıştı (anlaşarak sonuçlandığı için)fakat bana bugün PARA BORCUNA VEYA TEMİNAT VERİLMESİNE VEYA BİR İŞİN YAPILMASINA VEYA YAPILMAMASINA İRTİFA HAKKININ KALDIRILMASINA İLİŞKİN İLAMLARINYERİNE GETİRİLMESİNE İCRA EMRİ çıkartılmış
........90.00 YTL
.......105.00YTL
.......TOPLAM 195.00YTL toplam alacağın faize faiz işlemeden takip ta.itibaren yasal faizi, takip giderleri ve vekalet ücretiyle birlikte tahsili
denerek ödenmesi istenmiş fakat avukatı aradığımda 400-450 YTL yi bulacağını söyledi benim ne yapmam gerek acaba beni bilgilendirirseniz çok sevinirim
SAYGILAR.....