Şahitlerin korkması halinde
Boşanma davalarında şahitlerin tesbitinin on gün içinde bildirilmesinin dışında son anda yani davanın görüleceği güne yakın şahit bildirimi yapılabilirmi? Bunun gerekçesi şahitin karşı taraftan rahatsız edilme endişesi;Kısaca korkması olduğundan (ama davanın seyri için de önemli bir şahit) bunu hakim dikkate alıp kabul edermi.Böyle bir hak varmıdır.
saygılarımla.
Re: Şahitlerin korkması halinde
Delil listesini Mahkemenin öngördüğü sürede vermek durumundasınız.Mahkemenin öngördüğü süre kesin süre olarak belirtilmişse veya ikinci defa süre verilmişse bu süre dahilinde tanık dahil,delil listesini sunmanız gerekir.
2005 yılında mahkeme tarafından % 100 kusurlu bulunan esımden ayrıldım bana8000 ytl maddi ve manevi tazminat verildi fakat bunun bır turlu alamıyoruz bununla beraber aylık 300 ytl nafaka baglandı icra yolu ile alıyorum fakat hiç gunund alamıyorum ayrıca ayrıldıgım eşim bosanma tarıhındekı gelırınden baglanmıstı nafakam su anda kendısı 1700 ytl çalıstıgı fırmadan 900 ytl de emekli maası alıyor nafaka artırı isteyebılırmıyım ne kadarı kanunen bana verılır.kızım 18 yasını bıtırdıgı için nafakası kesıldı su anda dershaneye gıdıyor onun içinde nafa talep edebılırmıyız.
Alıntı:
aysense rumuzlu üyeden alıntı
2005 yılında mahkeme tarafından % 100 kusurlu bulunan esımden ayrıldım bana8000 ytl maddi ve manevi tazminat verildi fakat bunun bır turlu alamıyoruz bununla beraber aylık 300 ytl nafaka baglandı icra yolu ile alıyorum fakat hiç gunund alamıyorum ayrıca ayrıldıgım eşim bosanma tarıhındekı gelırınden baglanmıstı nafakam su anda kendısı 1700 ytl çalıstıgı fırmadan 900 ytl de emekli maası alıyor nafaka artırı isteyebılırmıyım ne kadarı kanunen bana verılır.kızım 18 yasını bıtırdıgı için nafakası kesıldı su anda dershaneye gıdıyor onun içinde nafa talep edebılırmıyız.
1. Tazminatı icra takibi, ödenmezse hacizle alabilirsiniz.
2. İki tarafın maddi durumları ve hayat şartlarındaki değişiklikten dolayı nafaka arttırımı davası açabilirsiniz. Rakamı hakim takdir edecektir.
3. Kızınız reşit olduğu için kendisi nafaka davası açmalıdır.
Sayın Av.Ergün Vardar öncelikle bana cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.Bir konuyu tam olarak anlayabilmek için soruyorum.
Herşeye vakıf bir şahit tehdit edildiği için şahitlik yapmaktan vazgeçtiğinde .Bu konuyu başka bir şahit diyelim ki ben mahkeme anında hakime korkan şahidinde ismini vererek nelere vakıf olduğunu anlatsam hakim tarafından dikkate alınırmı? İnandırıcı olurmu burada, hakimin sağduyusu, insiyatif kullanmasına etkilimidir yoksa herşey usulüne uygun olması mantığıyla dikkate alınmazmı.?
Sizi meşgületmek istemiyorum ancak bu konuyu öğrenebilmek benim için çok önemli.
İyi günler dilerim.Saygılarımla.
Kişilerin bizzat tanık olmadıkları, başkalarından duydukları olaylara dair tanıklıkları dikkate alınmaz. Tanık mahkemeye gelmezse polis marifetiyle getirilir. Ancak gelen tanık sorulara cevap vermek zorunda değildir.