Boşanma-KKTC vatandaşı eş
Merhaba! Ben T.C. vatandaşıyım ve K.K.T.C. de evlenip boşandım(Eski eşim Kıbrıs vatandaşı ve kendisi T.C. kimliğini almadı..Ancak Türkiye ye geri döndüğümde burada da boşanma davası açmam gerektiği söylendi.
Ancak ;
1.Eğer Eski eşim gelmek istemiyorsa bu işlemi nasıl hızlı yapabilirim.
2.K.K.T.C. mahkemesi çocuğumun vekaletini eşime verdi ve Kıbrısa sürekli gidemediğimden.Kızımı nasıl kendi yanıma alabilirim.
3.Ayrıca T.C de boşanmamamız eski eşime Kıbrısta bir sorun teşkil edermi.
Lütfen beni bilgilendirirmisiniz.Teşekkürler.
Re: Boşanma-KKTC vatandaşı eş
1. Yapacağınız işlem yeni bir boşanma davası değil, boşanma kararını tenfiz yani tanıtma davası olsa gerek. KKTC mahkemesinin kesinleşmiş kararıyla başvurabilirsiniz.
2. Vekalet değil, velayet. KKTC veya TC mahkemelerinde velayet davası açabilirsiniz. Sizin de şahsi münasebetiniz için düzenleme yapılmadı mı?
Ama sonucun değişme ihtimali düşük.
3. Etmez.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
1. Yapacağınız işlem yeni bir boşanma davası değil, boşanma kararını tenfiz yani tanıtma davası olsa gerek. KKTC mahkemesinin kesinleşmiş kararıyla başvurabilirsiniz.
2. Vekalet değil, velayet. KKTC veya TC mahkemelerinde velayet davası açabilirsiniz. Sizin de şahsi münasebetiniz için düzenleme yapılmadı mı?
Ama sonucun değişme ihtimali düşük.
3. Etmez.
İlginizden ötürü çok teşekkür ederim.Elimde Kıbrıs mahkemesine ait boşanma kağıdım bulunmaktadır.T.C. mahkemesine sorduğumda 2 ila 4 ay alabileceğini söylediler bu süre doğrumu ve Eğer T.C. mahkemesine baş vurursam ne kadar zamanımı alır teşekkür ederim.
Alıntı:
ha7an rumuzlu üyeden alıntı
T.C. mahkemesine sorduğumda 2 ila 4 ay alabileceğini söylediler bu süre doğrumu ve Eğer T.C. mahkemesine baş vurursam ne kadar zamanımı alır teşekkür ederim.
Biz T.C. mahkemesinden daha iyi mi bileceğiz?
Başvuracağınız mahkemenin yoğunluğuna göre değişir.