Re: Asansör ve Su Hidroforu
Her ne kadar daireyi kiraladığınızda asansör ve hidrofor faal değilse bile, bunların belli bir süre içinde faaliyete geçirileceği vaadiyle evi tuttuğunuzu var sayıyorum. Bu durumda asansör ve hidroforun faal olmamasının daireye ait bir kusur olduğu kabul edilebilir. Ev sahibine yazılı bir ihtar çekerek bu kusurların 30 gün içinde giderilmesini aksi takdirde sözleşmeyi feshedip evi tahliye edeceğinizi bildirebilirsiniz.
Yapılmazsa yapabileceğiniz tek şey taşınmak.
Yanıtınız için teşekkür ederim.Bu durumda benim yapabileceğim hiç birşey yok gibi görünüyor.Yani,taşınma masrafı bana külfetli gözüküyor.Peki ben ev sahibine verilen süre sonrasında gerek vermiş olduğum kira gerekse taşınma masrafları için tazminat davası açsam sonuç alabilirmiyim.
Alıntı:
aytek80 rumuzlu üyeden alıntı
Yanıtınız için teşekkür ederim.Bu durumda benim yapabileceğim hiç birşey yok gibi görünüyor.Yani,taşınma masrafı bana külfetli gözüküyor.Peki ben ev sahibine verilen süre sonrasında gerek vermiş olduğum kira gerekse taşınma masrafları için tazminat davası açsam sonuç alabilirmiyim.
Sonuç alamazsınız.
Merhaba.Yeni aldığımız daire 5.(son kat) binadaki asansörü çalıştırmıyorlar.Gerek yok diyerek çalıştırmama lüksleri varmı ? yasal olarak.Bu arada 3-4 daire hala boş mütahitin ve yeni alanlar boş tutuyor.(iskan vs. herşey tamam binanın)
Yasal olarak asansörü ben kullanıma açmaları için yöneticiyi zorlayabilirmiyim yada ne yapmam gerekir.Yönetimin ortak kararımı gerekli asansörün çalıştırılması için?
bilgi verirseniz sevinirim saygılarımla....