-
Paypal dan ödeme
konu biraz uzun ve karışık
kendisinin webmaster oldugunu söyleyen ve şirketlere sponsor olarak para kazandıgını söyleyen bir kişi ile facebook tan tanıştık
bana konuyu şu şekilde anlattı
her sponsor olan kişi 1 defa sponsorluk alıyomuş ve gönderilen reklam maillerini okuyarak para kazanıyormuş ve her üye yaptıgı kişinin yani alt grubunun kazandıgı paradan da pay alıyomuş
alt gurubuna üye yaratmak için rastgele bir isim sallamış
ancak vakit ilerledikçe bu uydurma isimle açılan hesabada para birikmiş
ve bu para paypal.com a aktarılmış.
bu uydurma isimli gerçek bir kişi bulup mesela ''ahmet demir'' adına uydurma bir üyelik açıyo ve bu isimde gerçek birisini arıyo keza fcebook ta bu şekilde beni buluyo
yani paypal.com dan bu parayı çekmek için bu kişiye ait banka hesap numarasının ve ve kişinin kimlik fotokopisinin paypal a faxlanması gerekiyomuş
bu miktar yaklaşık 7000 ytl ye tekabul ediyor ve bu paranın yarısını bana teklif ediyor benden istedigi hesap numarası ve kimliğin paypal a faxlanması
herkes gibi bende de şüphe oluştu tabiki bana paypal da olan hesap görüntülerini falan gönderdi ve kesinlikle bu durumdan bir zararım olmayacagını ve istemem durumunda hertürlü evargı imzalayabilecegini söyledi
karşılaştıgım bu durumda benim benim bir zararım dogacakmıdır veya yasal süreç nedir?
-
Re: Paypal dan ödeme
Bugüne kadar sponsorluk mail okuma gibi şeylerden 7.000 YTL kazanan insan yoktur. Büyük ihtimalle ya birisinin bankacılık şifrelerinin kırılması sonucu bulunan hesabından para gönderilektir. Bence kişiyle ilgili daha ayrıntılı bilgiler verip, gerekirse de biraz akıllı davranıp kendisinden nereye fax göndereceğinizi, işlemeni tam olarak nasıl ilerleyeceğini vs gibi şeyleri sorup buraya aktarırsanız hatta bunu polisle yaparsanız bir insanın dolandırılmasını önelersiniz.
-
öncelikle cevabın için teşekkür ederim
işte ilk olarak bende şüphelendim ancak paypaldaki ekran görüntülerini gönderdi hesaba ilişkin. hesap benimle aynı isimde uydurma kişi için açılmış
paranın geldiği yer goldkey.com herşey açıklamalı yazılmış onun için şüphelerimi biraz netleştirdi
-
Bir anda ortaya çıkıveren tatlı para hayali.Ne güzel değil mi?Hayale devam edelim,bir gece bir anda çalan kapı,kapıda polis,ne olduğunuzu anlayamadan verilen ifadeler,ben hiçbirşey yapmadım derken o güne kadar adınıza açılan hesaptan yapılan binlerce lira-usd lik ödemeler......
7000YTl mi demiştiniz?Yarısı eder 3500YTL ,iyi para.
Tavsiyem o parayı alırsanız aldığınız paranın %50sini iç çamaşırına yatırın,lazım olacak ilerde.
-
Ben daha önceden paypaldan para çektim. Nüfus cüzdanı fotokopisi falan istemiyorlar. Ayrıca Türkiyeden hiçbir banka hesabını kabul etmiyolar. Sadece kredi kartınıza yatırıyorlar. Bende kredi kartıma para yatırtmıştım. Tabi teknik bilginiz olmasa bile email okuyarak kimse 7 milyar kazanamaz. Bunu öngörebilmeniz lazım. Öyle olsa o zaman işi gücü bırakıp email okuyalım :)
Sizle irtibata geçen kişi dolandırıcı.
Banada o tarz çok spam mail geliyo.Bir tanesi şöyleydi:
Afrikada bir politikacıyım. 3 milyon dolarım var. Falanca diktatör mal varlığıma el koyacak. Sen bana banka hesap detaylarını ver parayı senin hesaba aktarıyım sonra sanada yüzde veriyim diye. :)
Adamlar baya yaratıcılar :)