Fiilen çalıştığı halde işten çıkarılmış gibi gösterme hk.
Merhaba.Boşanma davası devam eden ve tedbir nafakası talebiyle karşı karşıya olan biriyim. Eşimin TC kimlik numarası aracılığıyla sürekli olarak sigorta kayıtlarını kontrol ediyorum. En son kontrolde 20 şubatta işten ayrıldığı görülüyor. Ancak fiilen halen çalıştığını öğrendim. Büyük ihtimalle mahkemede avantaj sağlamak için böyle bir yola başvurdu.
İşyerini sigortasız işçi çalıştırdığı için Sigorta Müdürlüğü'ne ihbar etsem bir sonuç alabilir miyim sizce?...Duruşma tarihine kadar denetim elemanları tutanak tutmasalar da, en azından mahkeme dosyasına ihbar dilekçesini koymam fayda sağlar mı?
Re: Fiilen çalıştığı halde işten çıkarılmış gibi gösterme hk.
Aynı zamanda orada çalışmaya devam ettiğini mahkemede tanık dinleterek, çalışırken sunulmuş fotoğraflarını çekerek vs. gösterebilirsiniz.
kardeş benim eşimde aynı hareki yapıyor.çocuğumun nafakasını artırmak için dava açtım mahkemeye gireceğim ay hemen işten çıktı.devlet hastanesi gibi yerde.devlet dairesinde ama şirket de temizlik şefi olarak çalışıyor ve şirket kendi adamlarının istedikleri gibi bordroda oynuyorlar.bazen az bazen girdi bazende çıktı yapıyorlar yeterki muhasebeci adamın olsun.benim mahkeme ertelendi hemen giriş yaptı.ve kaç aydır nafaka ödemiyor.ben internetten ssk dan döküman çıkardım sadece işyeri no var.arabul beni diyor.birde üstelik mahkemedeki bayan hakim bana eşinin parasını bekeleyene kadar çalışsana elin ayağın tutuyor demezmi.benim 6 yaşında birde kızım var vede hastalıklı annem var.15 yıldır evladıma ben bakıyorum daha bu yıl açtım davayı.bayan bayanın halinden anlar dedim fakat bayan hakim beni bir bağırmadığı kaldı.üstelik bana adamın neyini alacaksın zorla alınırmı nafaka dedi.çocuğumun babası kendini fakir gösteriyor annesinin evinde de kiracı olduğunu söylüyor.parasız bir adam ya 5 tane de çocuk yapıyor.yani demek istediğim girdi çıktı yapıyorlar kanma bunlara.ve benim bayan hakim gibi birine de düşme.
Boşanma davası açıldıktan sonra eşinizin 'sizin dışınızda kalan nedenlerle işinden ayrılmış olması' boşanma davası sürecinde eşinize 'HUKUKEN ÇALIŞMAYAN; BU NEDENLE DE NAFAKA BAĞLANMASI GEREKEN MAĞDUR' statüsü kazandırmasının hukuki temeli olamaz. Ne yani işe girdi nafaka kesilsin diye dava aç, çıktı yeniden bağlansın diye dava aç vs. hayat böyle geçemez. İŞ BIRAKMA NEDENİ SİZ DEĞİLSENİZ bu durumun eşinize avantaj sağlayacağını hiç sanmıyorum, meslek yaşamıyla ilgili kendi tasarruflarının bedeli size ödettirilemez. Mahkeme dilekçenize aynen bu cümleyi ekleyin. En azından Yargıtay Sürecinde düzeltme yapılacaktır inancındayım.
Not: Ayrtıca eşinizin ne kadar maaş aldığı nafaka belirlenmesinde çok önemli bir noktadır. 900 YTL ve üzerinde geliri bulunan şahısların nafaka talep edemeyeceğine dair yargıtay kararı mevcttur bilgilerinize.