Forumda küfür ve ispatı için gerekenler
Merhaba değerli değerli forum üyeleri.Öncelikle böyle bir site için teşekkürlerimi sunuyorum çok yararlı bir site.
Yaklaşık 1 hafta önce bir forumda forumun yetkili kişilerinden moderator ile tartıştım.Ve siteye hakaret içeren bir konu açtım.Bunun sonucunda site yetkilisi konuyu silerek ip numaramı aldı ve sonra msn den bu kez o bana hakaret etti.Fakar durum şu ki o kendi sitesi olduğu için gerekli log lara ip numarası gerekli sayfa gibi belgelere kolayca ulaşmış.Ben ise msn de olan olayı olay büyümesin diyerek hiçbir şekilde kayıt etmedim.Kişi elindeki belgeler ile beni savcılığa sikayet ettiğin söyledi.Elindeki belgeler sitede kullandığım kullanıcı adı,ip numaram,msn adresim.Acaba bu belgeler yeterli midir? Savcılığın başka belgelerin de gerekli oldugu cevabını verdiğini bir şekilde öğrendim bu belgeler nedir acaba?
Ve son sorum site .net uzantılı,ve kişi sitede yetkili.Bu durumda internet uzerindeki yazilarin degistirilebilir nitelikde oldugunu ve delil teskil etmeyecegini düşünüyorum tabiki bu sadece benim düşüncem.Bu düşünceme siz ne diyorsunuz acaba?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum
Re: Forumda küfür ve ispatı için gerekenler
Alıntı:
kazuya20 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba değerli değerli forum üyeleri.Öncelikle böyle bir site için teşekkürlerimi sunuyorum çok yararlı bir site.
Yaklaşık 1 hafta önce bir forumda forumun yetkili kişilerinden moderator ile tartıştım.Ve siteye hakaret içeren bir konu açtım.Bunun sonucunda site yetkilisi konuyu silerek ip numaramı aldı ve sonra msn den bu kez o bana hakaret etti.Fakar durum şu ki o kendi sitesi olduğu için gerekli log lara ip numarası gerekli sayfa gibi belgelere kolayca ulaşmış.Ben ise msn de olan olayı olay büyümesin diyerek hiçbir şekilde kayıt etmedim.Kişi elindeki belgeler ile beni savcılığa sikayet ettiğin söyledi.Elindeki belgeler sitede kullandığım kullanıcı adı,ip numaram,msn adresim.Acaba bu belgeler yeterli midir? Savcılığın başka belgelerin de gerekli oldugu cevabını verdiğini bir şekilde öğrendim bu belgeler nedir acaba?
Ve son sorum site .net uzantılı,ve kişi sitede yetkili.Bu durumda internet uzerindeki yazilarin degistirilebilir nitelikde oldugunu ve delil teskil etmeyecegini düşünüyorum tabiki bu sadece benim düşüncem.Bu düşünceme siz ne diyorsunuz acaba?
Elindeki deliller yeterlidir.Şikayet kabul edilirse canınız sıkılacak demektir.Olay hukuki boyuta taşındığında bir avukatla birlikte hareket etmek sizin yararınıza olacaktır.
Sayın Erdoğan KIRCALI,
söz konusu olan forumda yazılan hakaret içerikli mesajında savcılığa ispatı ile sunulması gerekmez mi. Benmi yanlış anladım bilemiyorum ama: Konuyu açan kişi; sadece Ip adresi, MSN adresi v.b. bilgilerin mevcudiyetinden bahsetmiş.
Alıntı:
kazuya20 rumuzlu üyeden alıntı
Sitenin database ınde sizin yazdığınız yazı silinmiş olsa bile bulunur. ve bunu sadece ip adresiniz ile loglardan tespit edilir. Yani karşı tarafın delili yeterli durumda. Savunduğunuz olay ise daha önce yaşanmıştı bir kaç ünlünün .net uzantılı siteleri hacklenip geri verilmesi için ücret talep edilmişti. Açıklamalarım bunlar hukuk konusunda bilgili olan birisini yazılarıma göre size yön verebilir..
Alıntı:
Akanda ARSLAN rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Erdoğan KIRCALI,
söz konusu olan forumda yazılan hakaret içerikli mesajında savcılığa ispatı ile sunulması gerekmez mi. Benmi yanlış anladım bilemiyorum ama: Konuyu açan kişi; sadece Ip adresi, MSN adresi v.b. bilgilerin mevcudiyetinden bahsetmiş.
forum yapıları itibariyle mesajlar %90 oranında silinmez
sadece üyelerin göremeyeceği kısma ya taşınır
yada konu başlıkları pasif hale gelir gene üyeler göremez
mesajı gerçekten sildiyse elinde bir delil olmaz, ama bu derece ciddi düşündüğüne göre ben silmemiş olduğu yönde düşünüyorum
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
forum yapıları itibariyle mesajlar %90 oranında silinmez
sadece üyelerin göremeyeceği kısma ya taşınır
yada konu başlıkları pasif hale gelir gene üyeler göremez
mesajı gerçekten sildiyse elinde bir delil olmaz, ama bu derece ciddi düşündüğüne göre ben silmemiş olduğu yönde düşünüyorum
Forum itibariyle mesajlar silinir ? serverlarda yedekleme uniteleri vardır, bunlar 160gb sas hddlerde saklanır. Gerekli olduğu zaman root bunları login olarak tekrar yükler. Yani forum itibariyle silinmez diye birşey yok bu bütün bilgilerde böyledir.
buda sizin " mesajı gerçekten sildiyse elinde bir delil olmaz, ama bu derece ciddi düşündüğüne göre ben silmemiş olduğu yönde düşünüyorum " adlı iddanızı çürütmüş olur.
Forumda yazdığınız mesajı siz göremezsiniz ama silinse bile adminler görür,i.p numarası ile birlikte.
Şu da var bir mesajı forumdan 2 ayrı şekilde kaldırabilirler,
1-Sadece üyelere kapatıp,adminlerin görebileceği şekilde;
2-Adminlere bile görünmeyecek şekilde tamamen silmek(physcially remove)
eğer 2. seçenekle sildiyse database den de o mesaj silinmiştir.
Alıntı:
de_niro rumuzlu üyeden alıntı
Forumda yazdığınız mesajı siz göremezsiniz ama silinse bile adminler görür,i.p numarası ile birlikte.
Şu da var bir mesajı forumdan 2 ayrı şekilde kaldırabilirler,
1-Sadece üyelere kapatıp,adminlerin görebileceği şekilde;
2-Adminlere bile görünmeyecek şekilde tamamen silmek(physcially remove)
eğer 2. seçenekle sildiyse database den de o mesaj silinmiştir.
Yukarıda durumu açıklamıştım. Servarlarda yedekleme uniteleri vardır ve bu bilgiler aylar sonra silinir. 1. ve 2. seçenek basit bir kullanıcının yapacağı işlemlerdir. Db den silinse bile yine yedekleme unitesine takılırsınız.
Alıntı:
hacker-06 rumuzlu üyeden alıntı
Yukarıda durumu açıklamıştım. Servarlarda yedekleme uniteleri vardır ve bu bilgiler aylar sonra silinir. 1. ve 2. seçenek basit bir kullanıcının yapacağı işlemlerdir. Db den silinse bile yine yedekleme unitesine takılırsınız.
Yani şunu mu demek istiyorsunuz,physically remove (tamamen kaldır) seçeneğinde bile admin silse bile yedeklemede kalır mı demek istiyorsunuz?
Alıntı:
de_niro rumuzlu üyeden alıntı
Yani şunu mu demek istiyorsunuz,physically remove (tamamen kaldır) seçeneğinde bile admin silse bile yedeklemede kalır mı demek istiyorsunuz?
Aynen öyle oda root un kendine göre almış olduğu bir önlemdir. İlerde bir veri kaybı olduğu zaman müşterilerine anında geri dönüş ve maduriyetlerini gidermiş olur.
Ayırca HDD hiç bir bilgi tam olarak silinmez. Yeter ki kurtarmak için nasıl bir yol izleyeceğinizi bilin.