Banka % 100 faiz uygulamış mümkün müdür?
iş bankasına ait ek hesabımın ödemelerini düzensiz olarak yapıyordum. 28/03/2008 tarihinde banka beni aradı ve durumu bildirdi. borcun yatırılmasını talep etti. ben de arayan şahsa borcun ancak bir kısmını yatırabileceğimi ve bunun 07/04/2008 tarihnden evvel yapamayacağımı bildirdim. kabul ettiler ve kapadım. bugün (04/04/2008 ) tarihinde bankaya internet bankacılığı yoluyla 500 ytl transfer ettim ve ardından hesabı kontrol ettiğimde 1015 ytl olan ek hesap borcuma 950 ytl faiz geldiğini gördüm. bu yasal mıdır ? lütfen yardımcı olun bana. teşekkür ederim şimdiden
Re: Banka % 100 faiz uygulamış mümkün müdür?
Hesap açtırırken veya kredi kartı alırken banka sözleşme adında bir takım evraklar imzalatmaktadır. Bankalar bu evraklardan bir surette müşteriye vermek zorundayken malesef çoğu banka bu uygulamayı yapmamaktadır.Size verilmişse buradan yoksa bankadan incelemek için isteyin,burda faiz oranını göreceksinizdir.
Re: Banka % 100 faiz uygulamış mümkün müdür?
Meslektaşımın verdiği ceavaba katılmakla birlikte; eğer sözleşmede fahiş bir faiz oranı öngörülmüş ise ve sizin bundan haberiniz varsa ancak; bu sözleşmeye içinde bulunduğunuz durum itibarıyla imza atmak, sözleşmenin koşullarını kabul etmek zorundaysanız(muzayaka hali,hifftlik,tecrübesizlik) bu halde gabin hükümlerinin uygulanması gerektiği kanısındayım(BK md.21).Sözleşme yapılırken sözleşmenin koşul ve şartlarında hata veya yanılgıya düşmüşseniz irade sakantılığına müsteniden sözleşmenin iptalini sağlamanız mümkündür. (BK md.23. vd.)