Bu borç sözleşmesinde eksiklik var mı?
! Verilen isimler ve adresler örnek amaçlı olup gerçek değildir !
iş bu, ben 1234567 TC kimlik numaralı 1970 doğumlu Ahmet Ay kızı Ayşe Ay
Fatma Gün den almış olduğum 500 (beşyüz) YTL borcumu 15/04/2008 tarihinde
alacaklı Fatma Gün' ün belirleyeceği yerde ve şekilde ödemeyi kabul ediyorum.
borçlu adresi : Güneş mh Ay sokak No:1
Telefon: 123 - 123456
04/04/2008 (sözleşme düzenleme tarihi)
Denizli (sözleşme düzenleme yeri)
Ayşe Ay (Borçu adı soyadı)
(imza)
Değerli arkadaşlar daha önce açmış olduğum bir konuda senetsiz verilen borcun tahsili hakkında sizlerden yardım istemiştim.
bu gün borç verdiğim kişi beni arayarak borcunu ödeyeceğini belirtti ve bende ondan bunu yapacağımız bir sözleşme ile onaylamasını istedim. yukarda hazırladığım örnek borç sözleşmesini kendisine imzalatacağım.
sizlerden yardımınızı istiyorum. sözleşmelerin geçerli olması için belli şartlar taşıması gerektiğini öğrendim. hazırladığım bu örnek sözleşmede
borçlu ismi kimlik numarası baba adı
borç miktarı
borcun vadesi
borcun nerede ne şekilde ödeneceği (bunu vade tarihinde ben belirleyeceğim ve borçluya hangi bankanın hangi şubesine yatırması gerektiğini belirteceğim)
borçlu adresi
borçu imzası
alacaklının adı
mevcut.
Sorularım
1- bu sözleşmede eksik yada hatalı bir nokta varmı? Sözleşme düzenleme tarihi ve yeri doğru yerde mi?
2- borçulunun kimlik bilgilerini adresini yazdığım gibi alacaklının yani kendimin kimlik bilgilerini adresimi yazmalı mıyım? yeni bir adrese taşınıyorum ve alacaklının bunu öğrenmesini istemiyorum yazmasam bir sorun olur mu?
3- borcun vadesinde ödenmemesi durumunda bu sözleşme ile icra takibi başlatabilir miyim
4- Ödeme yeri ve zamanını sözleşmede yazmadım ve bunu benim belirleyeceğimi yazdım. bu sorun olur mu? vade tarihinde yeni adrese taşınmış olacağım ve yeni bir banka hesabı açtıracağım şuan hangi banka hangi şube olacağını bilemiyorum bu yüzden kesin bir yerde yazmak istemiyorum.
teşekkürler
Re: Bu borç sözleşmesinde eksiklik var mı?
Ben olsam;şahit kimliği ve imzası da eklerdim.Fazlalık göz çıkarmaz..
İyi günler..
Re: Bu borç sözleşmesinde eksiklik var mı?
Değerli arkadaşlar bu sözleşmede eksik olan yada onu geçersiz kılabilecek bir yer var mı? sözleşmeyi bu hafta içinde imzalatacağım