-
Boşanma nedeni
Merhaba
Daha önce mal paylaşımı ile ilgili sorumun cevabını verdiğiniz için tekrar teşekkür ediyorum. Hatırlatmak için; 1990 yılında evlendim, 17 yaşında bir kız 8 yaşında oğlum var. Evlendiğimizden beri eşimin cinsel taciz ve istismarlarına maruz kaldım. Evliliğimizin ilk günlerinde ve daha sonraki yıllarda da fiili livata ile bana tecavüz ediyordu. (uyurken, haberim olmadan bir takım ilaçları yiyeceklerime katarak tecavüz ediyordu,) İki oda bir salon evde yaşıyorum ve koltukta sığıntı şeklinde yatmaya çalışıyorum, sürekli gergin ve rahatsız uyuyorum. (eşim yüzünden) Eşim de ayrılmak istediğini bana ifade ettiği halde boşanmaya yanaşmıyor. Aile Danışma Merkezine eşimle birlikte gittiğimizde Uzman Doktor benim travma geçirdiğimi eşimin yanında ifade etti. Bu koşullarda hem kendim hem çocuklarım açısından psikolojik gergin bir ortam içinde yaşıyoruz. Ben kendi adıma mahkemeye başvurup boşanma talebinde bulunduğum takdirde, eşimin evden ayrılmasını sağlayabilirmiyim? Ayrıca çocuklarımın velayeti bana verilebilir mi? Çünkü eşime hiçbir şekilde güvenemiyorum.
Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum, iyi günler.
-
Re: Boşanma nedeni
Yaşadığınız olayları ispat etmeniz halinde (tecavüz, taciz vs.) eşiniz dava devam ederken de evden uzaklaştırılabilir. Çocuklarınız ya da eşinizle beraber gittiğiniz doktorunuz tanık olarak dinlenebilirler. Bu durumda, tüm şikayetlerinizi belirtir bir dilekçe ile ilgili mahkemeye başvurun. Velayet konusu, kişilerin ekonomik durumları, yaşam standartları vs. göz önünde bulundurularak hakim tarafından karara bağlanır. Ancak, eşinizin bu denli şiddet eğilimli olması tabiki velayet konusunda da sizin lehinize olacaktır.
Yine de bir avukat arkadaşımızdan profesyonel yardım almanız, lehinize olacaktır.
-
Re: Boşanma nedeni
Yardımınız için tekrar teşekkür ediyorum, iyi günler diliyorum