Uluslararası Ticarette dolandırıldım
Endonezyadan bir alışveriş yaptım galiba ya dolandırıldım yada gmümrüge takıldı hiç bir haber yok ürünlerden buana cargo diye bir firma ile göndermişler bana traicking numarası verdiler ama galiba Ben satıcıdan ( gümrükte problem cıkacagını hiç düşünmeden ) 10 adet dvd oynatıcı aldım adama extra paketin içine içine 10 usb flash bellek koy deyip parayı western uniondan gonderdim... 500 $
adam bana 10 yerine 100 tane koymus pakate ve benden bu ürünlerin yarı parasını istedi 450$ ben ürünü gönderecegim dedi ok dedik gönderdik adam ve şirket ısrarla sormama rağmen gümrüge takılmadan kapına gelecek diye bas bas bagırdılar bu seferlik biz halledicegiz dediler... verdikleri numaradan baktım gemi ile ürün 15 günde hindistanda hava alanına ordan da ürün sudi arabaistana gitmiş. havaalanında tutulmuş...gümrüğe takılmış biz de saf safa adamlar geri kalan son 450 $ i da istediler gümrük masrafları için bizde gönderdik o parayıda adam parayı sistemde gördügünü gümrük işlemlerini başlattık dedi ve gecen hafta çarşamba günü yarın kapında olur diye mail attılar o mail o mail ne benim o aldığım yerden bir mail var nede cargo şirketineden cevap yok takip numarasıda gecen hafta içinde çarsambadan beride takip numarasını sistemden silmişler hata veriyor böyle bir kod yok diye... ne yapacagımı bilmiyorum adamlar ürünü gönderdide ürün gümrüğemi takıldı ( bana bu arada posta ihbari gelmedi ürününüz var diye postadan) yoksa adamlar göndermedilermi onuda bilmiyorum. şimdi adamların attığı tüm mailler bana verdikleri kod falan hepsi elimde onlara karsı bir uluslar arası ticari çercevede dava açma hakkım varmı ve nasıl ... yardımcı olursanız sevinirim...
Re: Uluslararası Ticarette dolandırıldım
İlgili firmanın (varsa tabii) olduğu ülkede dava açabilirsiniz. Umarım astar ve yüz hesabı sizi korkutmaz. Geçmiş olsun...
Re: Uluslararası Ticarette dolandırıldım
yapacak fazla bir şey yok, soğuk bir su içmenin dışında dahası formu bile meşgul etmeye değmez diye düşünüyorum.