Merhabalar benim sorum şu;resmi nikah kıyılıp düğün olmadan ayrılınca kadının 300 gün evlenemez kanunu geçerli midir?
Printable View
Merhabalar benim sorum şu;resmi nikah kıyılıp düğün olmadan ayrılınca kadının 300 gün evlenemez kanunu geçerli midir?
Kadın için 300 günlük süre kural olarak geçerlidir. Ancak hastahaneden alınacak olan hamile olunmadığına dair rapor ile bu süre kaldırılabilir.
Zaten iddet yani 300 gün bekleme resmi nikah olursa söz konusu olur.
Resmi nikah olmaz, sadece düğün olursa, boşanma da olmayacağı için bekleme de olmaz.
peki bu 300 günlük süre evlilik iptali içinde geçerlimidir. ve madde 35e göre 15 günlük itiraz süresi 15 iş günümüdür yoksa hafta sonları ve resmi tatiller dahil midir 15 günlük süreye
Zekeriya bey ben size bir kaç soru sorabilirmiyim?
Mahkeme 29 ocakta bitti ve 35 e göre temyize gitme hakkı verdi, tebliğat yapıldı.
Adresten taşındıkları için 2 tebliğat kapıya asma şeklinde oldu ve 10 nisan gunu süre doldu.
11 nisanda hakime süre doldu diye evraklar götürülmüş ve hakim diğer adresine de tebliğat yapılsın ki dosya da eksik evrak olmasın demiş.
Şimdi bu yeni tebliğatta temyiz hakkı hala devam edecek mi?
Bir de bu adres yanlış adres gidip geri geldikten sonra hakim yeni bir ilan yolu arayacakmıdır sizce?
Bu evlilik iptali davası ne zaman bitecek canımdan bezdim artık.
Karşı tarafın İstanbul'da bir de sahte evraktan dolayı bir davası daha var ve o duruşmalara da katılmıyor.
Ben ömrümün sonuna kadar onun eline tebliğat ulaşsın ve itiraz etsin diye bekliyecekmiyim?
Bir de bu kadın 300 gün evlenemez kuralında dava açılalı 1,5 yıl oldu yinede rapor almam gerekir mi? Raporu devlet hastaneleri veya özel hastaneden alınabiliyor mu yoksa adli tıbtan mı almak lazım?