İbretlik dava, maddi ve manevi tazminat davası idare için
4483 Sayılı Kanunun 6.maddesi gereğince Kaymakamlık Makamınca hakkımda soruşturma açılması için izin verilmiştir.
Verilen kaymakamlık kararının dayanağı müfettiş raporudur. Fakat ilginç olan müfettiş raporunda benim hakkımda adli,idari ve disiplin yönünden hiçbir soruşturma açılmaması gerektiği açıkça ve özellikle belirtilmiştir. Kaymakamlık Makamınca müfettiş raporuna istinaden Ön İncelemeci tayin edildi ve raporda yine çok ilginçtir ki benim hakkımda soruşturma açılmasına gerek olmadığı özellikle belirtilmiştir.
Tüm bunlara rağmen Kaymakamlık hiçbir haklı ve hukuki gerekçeye dayanmadan aleyhime karar verdi. Ben de hemen Bölge İdare Mahkemesine başvurdum. Çok büyük bir ihtimalle lehime bir karar çıkacak.
Benim öğrenmek istediğim şu :
Hukuki olarak emsal olacak böyle bir dava ilk olacaktır zannediyorum. Bu duruma uğrayan arkadaş varsa öğrenmek isterim. Ben idare mahkemesinden karar çıktıktan sonra ceza mahkemesine maddi ve manevi tazminat davası açacağım. BU CEZA DAVASINDAN ALACAĞIM TAZMİNAT EN FAZLA NE KADAR OLUR? TAZMİNATI KAZANIRSAM KİMDEN VE NASIL TAHSİL EDİLECEK?
Bilgi verirseniz çok sevinirim....
Re: İBRETLİK DAVA maddi ve manevi tazminat davası idare için
geçmiş olsun umarım isteğiniz gibi olur haberlerinizi merakla bekliyoruz,haksızlıklar altınad kimse ezilmesin hak yerini bulsun ted birli olun düşünerek araştırarak hareket ediniz. örnek dava araştırınız . saygılarımla
Bu Davada Da Tazminat Alamazsam ....
Kamuda 657 Sayili Kanuna Bağli Teknik Eleman Olarak çalişiyorum. Kaymakamlik Makaminin Benim Için Soruşturma Izni Verilmesi Yönündeki Kararina Idare Mahkemesinde Itiraz Ettim.
Benim öğrenmek Istediğim Ise, Idare Mahkemesi Itirazimi Hakli Bulup Lehime Karar Verirse Maddi Tazminat Davasi Açabilirmiyim?
Tazminat Davasini Emsal Olacak şekilde Kazanmaliyim Ki Keyfi Uygulamalar Son Bulsun. Açacağim Tazminat Davasinin Parasal Siniri Ne Kadardir?[/left]
Davayi Kisaca Açiklamak Istiyorum. 2007 De Kurumumuzda Bakanlik Müfettişleri Tarafindan Teftiş Yapildi. Yapilan Teftiş Sonucunda Hazirlanan Soruşturma Raporuna Istinaden Kaymakamlik Makami Ve Cumhuriyet Savciliği Gerekli Yasal Işlemlere Başlamiştir. müfettiş Raporunda Açik Ve Net Olarak Benim Hakkimda Adli,idari Ve Disiplin Yönünden Herhangi Bir Işlem Yapilmasina Gerek Olmadiği Belirtilmiştir. Kaymakamlik Makaminin Görevlendirdiği ön Incelemeci De Benim Hakkimda Herhangi Bir Işlem Yapilmasina Gerek Olmadiği Yönünde Görüş Bildirmiştir.
Bunlara Rağmen Kaymakamlik Makaminin Hiç Bir Gerekçesi Olmadiği Halde Benim Hakkimda Soruşturma Izni Vermesi Için Karar Vermesi Beni Rencide Etmiştir. Yaptiğim Görüşmede Benim Ismimin Yanlişlikla Yazildiği, Toplam 25-26 Kişi Hakkinda Ayni Karar Alindiği, Sehven Ismimin O Karara Geçtiği Söylendi. Fakat Müfettiş Raporu Sonucuna Göre Bu Karar Alindiği Için çok Rencide Oldum. Tazminat Davasi Kesin Açacağim. En Fazla Ne Kadar Parasal Siniri Var Tazminat Davasinin? Harca Göreyse Birim Miktarkari Ne Kadardir? Yardimci Olursaniz Sevinirim....
Telafi Edilemeyecek Bir Hata Ve Mağdur Hikayesi
657 Sayili Kanuna Bağli Teknik Eleman Olarak çalişiyorum. Kaymakamlik Makaminin Benim Için Soruşturma Izni Verilmesi Yönündeki Kararina Idare Mahkemesinde Itiraz Ettim.Benim öğrenmek Istediğim Ise, Idare Mahkemesi Itirazimi Hakli Bulup Lehime Karar Verirse Maddi Tazminat Davasi Açabilirmiyim?Tazminat Davasini Emsal Olacak şekilde Kazanmaliyim Ki Keyfi Uygulamalar Son Bulsun. Açacağim Tazminat Davasinin Parasal Siniri Ne Kadardir?[/left]
Davayi Kisaca Açiklamak Istiyorum. 2007 De Kurumumuzda Bakanlik Müfettişleri Tarafindan Teftiş Yapildi. Yapilan Teftiş Sonucunda Hazirlanan Soruşturma Raporuna Istinaden Kaymakamlik Makami Ve Cumhuriyet Savciliği Gerekli Yasal Işlemlere Başlamiştir. müfettiş Raporunda Açik Ve Net Olarak Benim Hakkimda Adli,idari Ve Disiplin Yönünden Herhangi Bir Işlem Yapilmasina Gerek Olmadiği Belirtilmiştir. Kaymakamlik Makaminin Görevlendirdiği ön Incelemeci De Benim Hakkimda Herhangi Bir Işlem Yapilmasina Gerek Olmadiği Yönünde Görüş Bildirmiştir.Bunlara Rağmen Kaymakamlik Makaminin Hiç Bir Gerekçesi Olmadiği Halde Benim Hakkimda Soruşturma Izni Vermesi Için Karar Vermesi Beni Rencide Etmiştir. Yaptiğim Görüşmede Benim Ismimin Yanlişlikla Yazildiği, Toplam 25-26 Kişi Hakkinda Ayni Karar Alindiği, Sehven Ismimin O Karara Geçtiği Söylendi. Fakat Müfettiş Raporu Sonucuna Göre Bu Karar Alindiği Için çok Rencide Oldum. Tazminat Davasi Kesin Açacağim. En Fazla Ne Kadar Parasal Siniri Var Tazminat Davasinin? Harca Göreyse Birim Miktarkari Ne Kadardir? Yardimci olursanız çok memnun olurum...
YÖNETİM:Sayın bagerhk, üye olurken kabul ettiğiniz forum kurallarından biri olan konu tekrarı yapılmaması uyarısını hatırlıyormusunuz?
Re: Telafi Edilemeyecek Bir Hata Ve Mağdur Hikayesi
Bir arkadaşımın başına böyle benzer bir durum geldi kontrolör raporu ile taini çıkatrıldı. Kendisi yersiz ve kanıtsız suçlamadan dava açtı ve yerine geri iade edildi ancak; manevi atzminat davasını idare mahkemesi ve dahi danıştay reddetti memurların kurumlara karşı açtığı manevi tazminat konusunda mahkemeler negatif oluyor.
Allah Düşmanimin Başina Vermesin!!!!!
Başima Gelen Olaylar Ibretlik. Başlikta Dediğim Gibi Düşmanimin Başina Gelmesin. Ben Kamuda Teknik Eleman Olarak çalişiyorum. 2 Ay önce Kaymakamlik Benim Hakkimda Soruşturma Izni Verilmesi Için Karar Verdi. Ben De Bölge Idare Mahkemesine Itiraz Ettim. Bugün Itirazimin Reddedildiğini öğrendim. Işin Ilginç Tarafi Her Iki Kurumolan Kaymakamlik Ve Bölge Idare Mahkemesi De Sehven Yanliş Karar Verdiklerini Kabul Ediyorlar.
Geçen Sene Bakanlik Müfettişlerince Yapilan Soruşturma Sonunda, Kanuna Aykiri Işlem Yaptiği Anlaşilan Teknik Elemanlar Ve Gerçekdişi Beyanda Bulunduğu Tespit Edilen Muhtarlar Ve şahislar Hakkinda Soruşturma Açilmasi Için Rapor Hazirlandi. müfettiş Raporunda Benim Hakkimda Herhangi Bir Adli,idari,disiplin Soruşturmasi Yapilmasina Gerek Olmadiği Açikça Yazilmiş. kaymakamlik Makami Da Bu Müfettiş Raporuna Istinaden Muhtarlar Ve Teknik Elemanlar Için ön Inceleme Yaptirdi. ön Inceleme Sonucunda Da Benim Hakkinda Soruşturma Açilmasina Gerek Olmadiği Karari Verildi. esas Bomba Sonra Patladi, Savciliğa Gönderilen Ilçe Idare Kurulu Kararinda Raporda Ismi Olan Herkes Için Soruşturma Izni Verildi. Ben Karardan Hemen Sonra Kaymakamliğa Durumu Ilettiğimde, Benim Ismimin Sehven Yazildiğini çok Kişi Olunca Karişiklik Olduğunu Ve Hemen Idare Mahkemesine Başvurmam Gerektiğini Zaten Itirazimin Hemen Kabul Edileceğini Söylediler. Ben De Tabii Doğal Olarak Hakli Olduğumu Bildiğim Için Hemen Başvurdum Bölge Idare Mahkemesine. Bugün Itirazimin Reddedildiğini öğrendim. Bölge Idare Mahkemesinden Hakimle Görüştüm, Karari Ne Gerekçe Ile Verdiniz Dedim ; Kararin Yanliş Verilmiş Olabileceğini, Gözden Kaçirilan Belgeler Nedeniyle Böyle Olduğunu Söyledi. Orda şok Oldum. Halbuki Itiraz Dilekçemin Ekinde Hem Müfettiş Raporunun Benimle Ilgili Kismini Ve ön Inceleme Raporunun Kararini Eklemiştim. Kaymakamlik Sehven Yazmiş, Bölge Idare Mahkemesi Gözden Kaçirmiş, Ilgili şahis Olan Ben De Doğal Olarak Kafayi Siyirmiş.....dava Savciliğa Intikal Etti şimdi, Savci Da Sehven Bir Hata Yapar ,mahkeme Heyeti De Doğrulari Gözden Kaçirir Yanlişlikla Mahkum Ve Suçlu Oluruz Hiç Bir Suçumuz Oilmadiği Halde....
Ben şimdi Sizlerden Bir şey Rica Ediyorum. Sirf Başkalari Benim Duruma Düşmesin Diye Benim Bu Duruma Gelmeme Neden Olan Kaymakamlik Ve Idare Mahkemesi Hakimlerine Nasil Bir Dava Açabilirim. çünkü Onurum Kirildi Rencide Oldum, Sahtekarlar Ile Ayni Kefeye Konuldum. Sonuna Kadar Mücadele Edeceğim. Bu Davama Benzer Bir Durumla Karşilaşan Olmadimi ( Gerçi Zannetmiyorum) Beni Yönlendirirseniz çok Memnun Olurum....daniştaya Itiraz Mi Edeyim, Tazminat Davasimi Açayim? Mahkemede Beraat Ederim Kesinlikle,çünkü Ifademi Alirlar Zaten Herşey Ortaya çikar Ama Dava Uzun Sürer çünkü çok Kişi Var. ön Incelemeci Ifademi Almaya Bile Gerek Görmemişti Oysa. Dosya Kabarik Zaten Diğerleri Sesini Bile çikarmadilar. Suçlular çünkü!!!!!!
Re: Allah Düşmanimin Başina Vermesin!!!!!
Bundan sonraki mesajlarınızda Türkçe yazım kurallarına uymanızı dilerim.
Olayınıza gelince, bu tür yerlerde çalışan kişiler, genellikle bu tür cevaplar verirler. "Aaa seni de mi yazmışız/lar...", "Sehven olmuş...", "Gözden kaçmış..." vs. Özetle, aleyhinde karar verilen/işlem yapılan kişinin, kişisel husumetine muhatap olmak istemezler... Daha olmadı, "Suçsuz olduğunu biliyoruz, ama, buradan dönerse, töhmet altında kalacaksın. En iyisi, git mahkemede beraat et. Onun için yaptık..." derler. Yani bu sözlerin ciddiye alınır yanı yok.
Yargılanıp, beraat ederseniz, bir avukata gidip, tazminat konusunu ona havale etmeniz daha doğru olur...