Boşanma Davası Öncesinde Banka Mevduatına Tedbir Konulabilir Mi?
Annem ve babamın araları iyi değil ve babam evi sık sık terkediyor ve bu aşamalarda da sık sık bizleri (annemi, beni vs) bankadaki toplu ve annem adına kayıtlı mevduat üzerine tedbir koydurmakla tehdit ediyor ki hoş o kadar zamandır açtığı bir davada yok ortada ancak, mahkemeye başvurmaksızın, herhangi bir dava açılmaksızın annemin adına kayıtlı olan bu mevduat'a tedbir konulması mümkün mü?
Eğer ancak dava açıldıktan sonra mümkün olur diyorsanız, mevduatı annem elden nakit olarak çekse ve başka bir banka şubesinde elden nakit olarak kendi adıma açacağım bir mevduata geçirsem davacının oğlu olarak sahibi olacağım bu mevduat aynı tedbire maruz kalır mı?
Re: Boşanma Davası Öncesinde Banka Mevduatına Tedbir Konulabilir Mi?
Alıntı:
Lazaronnie rumuzlu üyeden alıntı
Annem ve babamın araları iyi değil ve babam evi sık sık terkediyor ve bu aşamalarda da sık sık bizleri (annemi, beni vs) bankadaki toplu ve annem adına kayıtlı mevduat üzerine tedbir koydurmakla tehdit ediyor ki hoş o kadar zamandır açtığı bir davada yok ortada ancak, mahkemeye başvurmaksızın, herhangi bir dava açılmaksızın annemin adına kayıtlı olan bu mevduat'a tedbir konulması mümkün mü?
Eğer ancak dava açıldıktan sonra mümkün olur diyorsanız, mevduatı annem elden nakit olarak çekse ve başka bir banka şubesinde elden nakit olarak kendi adıma açacağım bir mevduata geçirsem davacının oğlu olarak sahibi olacağım bu mevduat aynı tedbire maruz kalır mı?
benim de buna benzer bir sorum olacak.eşimle boşanmak üzereyiz. 2008 ocak ayında banka kredisiyle arsa aldık.kredi çekebilmek için de eşimin üzerine tapulu olan evimizi ipotek ettirdik.sonuç olarak arsanın tapusu onun üzerine.boşanmamız anlaşmalı olacak.ortak edindiğimiz her malı satıp parasını bölüşeceğiz.ama arsayı 7 yaşındaki kızımızın geleceği için satmamayı düşünüyoruz.bu arada kızım da annesinde kalacak.sorum şu: boşandıktan sonra eşimin o arsayı satamaması için benim ne yapmam gerek?.anlaşmalı boşanma protokolune boyla bir madde yazdırılabilir mi?
Sayın Diomad,
İmzalayacağınız protokolde, bu hususu da belirtmelisiniz. Neticesinde, hakim kararı ile, ilgili taşınmaz üzerine şerh düşülebilir. Böylece eşiniz, muvafakatiniz olmadan, arsayı satamaz.
Alıntı:
Av.Aslı Yazıcı rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Diomad,
İmzalayacağınız protokolde, bu hususu da belirtmelisiniz. Neticesinde, hakim kararı ile, ilgili taşınmaz üzerine şerh düşülebilir. Böylece eşiniz, muvafakatiniz olmadan, arsayı satamaz.
Sayın Av. Aslı Yazıcı hanım;
İlginize çok teşekkür ederim.Malum insanın başına herşey gelebiliyor.Boşandıktan sonra herhangi bir nedenden ölsem, bu durumda muvafakatin değeri kalmıyor herhalde değil mi?
Bu durumda eşimin taşınmaz üzerindeki hakkı tam oluyor sanırım. Peki bunu önlemek için ne yapabilirim? Bu kadar uğraşmamın tek nedeninin kızım ve onun geleceği olduğunu anlamışsınızdır umarım.Tekrar teşekkürler,kolay gelsin.
Benim sorunumuda lütfedip cevaplamanızı rica ediyorum..
mahkemeye başvurmaksızın, herhangi bir dava açılmaksızın annenizin adına kayıtlı olan bu mevduata tedbir koyduramaz.
Tedbir koyduracak olsa çekip sizin adınıza olan hesaba yatırıldığında da koydurur.