İnternet Ortamında Yazilan Yazı ve Dava
Boşanma davası açtığım eşimin şahsına ait bir internet sitesi var, eşimden boşanıyorum diye eşim kendisine ait milyonların okuduğu sitesinde evlendiğimiz günden itibaren tüm yaşadıklarımızı ve boşanma aşamasına nasıl geldiğimizi anlatan içinde (küfür hakaret ne ararsanız var) bir sürü yazısı mevcut, bende bu sitede yazmış olduğu yazılarından dolayı bilgisayar çıktılarını alarak savcılığa şikayette bulundum, aile mahrumiyetimizin ihlali söz konusudur diye, ve bu suçtan dolayı yargılanmasını ve sitenin kapatılmasını istiyorum dedim.
Uzun bir süre sonra savcılığa giderek dilekçemin ne aşamada olduğu sordum ve bana otomatikmen dava açıldığını söylediler şimdi sormak istediğim
1: Otomatikmen dava açılması ne demek?
2: Eşimin şahsına ait sitedeki aile mahrumiyetimizi internet ortamına taşıması ve hakaret küfür dolu yazıları için açılan davada ne gibi şeyler olur hangi aşamalardan geçer?
3: Bana tebliğat gelirmi?
4: Benide çağırırlarmı mahkemeye ve gitmem gerekirmi?
5: Dava muhtemelen ne ile sonuçlanır
6: Tazminat isteyebilirmiyim nasıl istemem lazım?
Yanıtlayan herkese teşekkürler
Re: Internet Ortaminda Yazilan Yazi Ve Dava
Fikir beyan edilirse çok memnun olucam çok öenmli benim için düşünceler ve bilgiler :(
Kaç kişi okumuş ama bir cevap yada fikir beyan eden yok tabiki kimse cevap vermek zorunda değil bunu biliyorum ama lütfen cevap yazarsanız memnun olurum
Alıntı:
garip8688 rumuzlu üyeden alıntı
Boşanma adavası açtığım eşimin şahsına ait bir internet sitesi var, eşimden boşanıyorum diye eşim kendisine ait milyonların okuduğu sitesinde evlendiğimiz günden itibaren tün yaşadıklarımızı ve boşanma aşamasına nasıl geldiğimizi anlatan içinde (küfür hakaret ne ararsanız var) bir sürü yazısı mevcut bende bu sitede yazmış olduğu yazılarından dolayı bilgisayar çıktılarını alarak savcılığa şikayette bulundum aile mahrumiyetimizin ihlali söz konusudur diye, ve bu suçtan dolayı yargılanmasını ve sitenini kapatılmasını istiyorum dedim.
Uzun bir süre sonra savcılığa giderek dilekçemin ne aşamada olduğu sordum ve bana otomatikmen dava açıldığını söylediler şimdi sormak istediğim
1: Otomatikmen dava açılması ne demek?
2: Eşimin şahsına ait sitedeki aile mahrumiyetimizi internet ortamına taşıması ve hakaret küfür dolu yazıları için açılan davada ne gibi şeyler olur hangi aşamalardan geçer?
3: Bana tebliğat gelirmi?
4: Benide çağırırlarmı mahkemeye ve gitmem gerekirmi?
5: Dava muhtemelen ne ile sonuçlanır
6: Tazminat isteyebilirmiyim nasıl istemem lazım?
Yanıtlayan herkese teşekkürler
Sayın ; garip8688
1-Otomatikman dava açılması diye bir tabir yoktur.Şikayete tabi ceza davalarında şikayet edilmesi üzerine savcılık tahkikat başlatır,dava açılması için yeterli delil elde edildiği taktirde savcı dava açar.Şikayete tabi olmayıp resen kovuşturulan cezalarda resen dava açılabilir(Otomatikman) şeklinde algılanabilir.
2-Ceza davası açılmışsa sonucunu bekleyin.eşiniz bu suçtan ceza alırsa tazminat davası için elinizde bir delil olur.
3-Eşiniz aleyhine ceza davası açılırsa şikayetçi siz olduğunuz için size de tebligat gelecektir.
4-Deliller yeterli ise eşinizin ceza alması ihtimal dahilindedir.
5-Tazminat konusunda 2.maddede belirttiğim yolu izleyebilirsiniz.
Alıntı:
mistrall rumuzlu üyeden alıntı
Sayın ; garip8688
1-Otomatikman dava açılması diye bir tabir yoktur.Şikayete tabi ceza davalarında şikayet edilmesi üzerine savcılık tahkikat başlatır,dava açılması için yeterli delil elde edildiği taktirde savcı dava açar.Şikayete tabi olmayıp resen kovuşturulan cezalarda resen dava açılabilir(Otomatikman) şeklinde algılanabilir.
2-Ceza davası açılmışsa sonucunu bekleyin.eşiniz bu suçtan ceza alırsa tazminat davası için elinizde bir delil olur.
3-Eşiniz aleyhine ceza davası açılırsa şikayetçi siz olduğunuz için size de tebligat gelecektir.
4-Deliller yeterli ise eşinizin ceza alması ihtimal dahilindedir.
5-Tazminat konusunda 2.maddede belirttiğim yolu izleyebilirsiniz.
Delil olarak savcılığa başvurduğumda internette yazmış olduğu hakımdaki ve aileme yönelik yazıları ve aile mahrumiyetimizi kapsayan evlendiğimizden bu yana yaşadıklarımızı anlatan bir sürü yazı bilgisyar çıktısı dır
Re: İnternet Ortamında Yazilan Yazı ve Dava
Şahsına ait internet sitesinde yazmış olduğu AİLE MAHRUMİYETİMİZİN İHLALİ VE DEŞİFRE EDİLMESİ Şikayetimle ilgili savcılığa gittim bugün sulh ceza mahkemesi açıldı dediler ne demek oluyor bu şimdi acaba? bilen varmı bana tebligat gelicekmiş
1: Bende davaya gidicekmiyim yoksa sadece omu yargılanacak işlediğin suçtan
2: Ben tazminat yazmamıştım dilekçemde sadece suçtan yargılanmasını sitiyorum dedim şimdi isteyebilirmiyim acaba?
3: Nasıl istiyebilirim yoksa hakim ben istemesemde ona tazminat ödemesi hükmünü verirmi